Prăjitură cu mere, desertul pregătit de bunica Gherghina. “E o bunătate, să încercați și voi.”

Prăjitură cu mere, desertul pregătit de bunica Gherghina. “E o bunătate, să încercați și voi.”
Prăjitură cu mere, desertul pregătit de bunica Gherghina. “E o bunătate, să încercați și voi.”

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește prăjitura cu mere.

Bunica Gherghina, activă pe rețelele de socializare pentru rețetele pe care le pregătește de fiecare dată și secretele din bucătărie, a pregătit un desert delicios, din doar câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 6 mere
  • O ceașcă de sifon
  • Un plic de praf de copt
  • 20 de linguri făină
  • Un plic zahăr vanilat
  • Unt
  • 20 de linguri zahăr

Pentru sirop:

  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri zahăr
  • Zeamă de lămâie

Cum pregătește Bunica Gherghina compoziția pentru plăcinta cu mere

Citește și: Pește la cuptor, cu varză și sos de roșii, rețeta pregătită de mamaia Lenuța de pe TikTok. „Adăugăm și un pic de vin. Îl punem în farfurie, cu puțină varză.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure. Aspectul sofisticat și gustul delicios îl fac să strălucească pe toate mesele!

Începe prin a tăia merele cubulețe, pe care le amestecă împreună cu făina, zahărul, praful de copt și ouăle, peste care adaugă și o ceașcă de sifon, iar compoziția este gata. Ulterior, adaugă merele feliate pe deasupra și bagă plăcinta la cuptor.

“Vreau să vă fac o prăjitură cu mere. Pentru această prăjitură ne trebuie 6 mere, o ceașcă de sifon, 6 ouă, un plic de praf de copt, 20 de linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, unt și zahăr, 20 de linguri. Cele șase mere le folosim așa: trei mere le-am tăiat cubulețe și trei mere le-am tăiat în felii și le punem deasupra la prăjitură.

Am pregătit merele, iar acum urmează să punem făină, 20 de linguri de făină cu vârf, 20 de linguri de zahăr și cele șase ouă. Urmează și o ceașcă plină de sifon. Punem zahărul vanilat și praf de copt, punem și jumătate de pachet de unt topit, punem și merele. Amestecăm. Ați văzut ce repede se face compoziția? Acum punem merele deasupra, mergem cu ea la cuptor și o lăsăm până se coace.
Eu o pun la 180 de grade.”,
a povestit bunica Gherghina.

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Cum este pregătit siropul pentru plăcinta cu mere

Cât plăcinta este la cuptor, bunica Gherghina face siropul din gem de caise, apă și zeamă de lămâie. “Cât avem prăjitura la cuptor, facem un sirop de gem de caise cu apă și cu zeamă de lămâie. Puneam o ceașcă de apă, punem două linguri de gem de caise, două linguri de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie.

Prăjitura e gata, iar acum trebuie să ungem cu sirop. Important e să tăiați prăjitura când e rece. E o bunătate, să încercați și voi.”, a mai spus bunica Gherghina.

View this post on Instagram

A post shared by @bunica.gherghina



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Alimente care ajută la slăbit, conform nutriționiștilor. Ce poți consuma toamna

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Adevăratul motiv pentru care îndrăgita actriță Su Burcu Yazgı Coşkun a părăsit distribuția serialului “Totul pentru familia mea”, în care a jucat rolul Asiye! Și-a dorit să se retragă sau totul s-a petrecut conform scenariului?

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies