Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește prăjitura cu mere.
Bunica Gherghina, activă pe rețelele de socializare pentru rețetele pe care le pregătește de fiecare dată și secretele din bucătărie, a pregătit un desert delicios, din doar câteva ingrediente.
Ingrediente:
- 6 mere
- O ceașcă de sifon
- Un plic de praf de copt
- 20 de linguri făină
- Un plic zahăr vanilat
- Unt
- 20 de linguri zahăr
Pentru sirop:
- 2 linguri gem de caise
- 2 linguri zahăr
- Zeamă de lămâie
Cum pregătește Bunica Gherghina compoziția pentru plăcinta cu mere
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Începe prin a tăia merele cubulețe, pe care le amestecă împreună cu făina, zahărul, praful de copt și ouăle, peste care adaugă și o ceașcă de sifon, iar compoziția este gata. Ulterior, adaugă merele feliate pe deasupra și bagă plăcinta la cuptor.
“Vreau să vă fac o prăjitură cu mere. Pentru această prăjitură ne trebuie 6 mere, o ceașcă de sifon, 6 ouă, un plic de praf de copt, 20 de linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, unt și zahăr, 20 de linguri. Cele șase mere le folosim așa: trei mere le-am tăiat cubulețe și trei mere le-am tăiat în felii și le punem deasupra la prăjitură.
Am pregătit merele, iar acum urmează să punem făină, 20 de linguri de făină cu vârf, 20 de linguri de zahăr și cele șase ouă. Urmează și o ceașcă plină de sifon. Punem zahărul vanilat și praf de copt, punem și jumătate de pachet de unt topit, punem și merele. Amestecăm. Ați văzut ce repede se face compoziția? Acum punem merele deasupra, mergem cu ea la cuptor și o lăsăm până se coace.
Cum este pregătit siropul pentru plăcinta cu mere
Cât plăcinta este la cuptor, bunica Gherghina face siropul din gem de caise, apă și zeamă de lămâie. “Cât avem prăjitura la cuptor, facem un sirop de gem de caise cu apă și cu zeamă de lămâie. Puneam o ceașcă de apă, punem două linguri de gem de caise, două linguri de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie. Prăjitura e gata, iar acum trebuie să ungem cu sirop. Important e să tăiați prăjitura când e rece. E o bunătate, să încercați și voi.”, a mai spus bunica Gherghina.
View this post on Instagram