Bunica Gherghina a pregătit un sirop de caise fără fierbere, special pentru zilele călduroase de vară, atunci când avem nevoie să ne răcorim.
Bunica Gherghina, cea mai cunoscută și îndrăgită bunicuță din online, a obișnuit deja pe toată lumea cu trucurile sale pe care le împărtășește cu urmăritorii, iar de această dată a explicat cum pregătește un sirop de caise fără fierbere, din care iese un suc perfect pentru zilele de vară.
Sirop de caise fără fierbere
Ingrediente:
- 1.5 kg de caise
- 3 l apă
- O lingură de sare de lămâie
- Jumătate kilogram de zahăr la 500 ml sirop la preparare
Tot ce aveți nevoie este de 1 kg jumătate de caise, 3 l de apă și o lingură de sare de lămâie, pe care le puneți într-un borcan.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Fac siropul de caise, un sirop fără fierbere. 1 kg și jumătate de caise punem într-un borcan cu 3 l de apă. La 1 l de apă, jumătate de kilogram de caise. Desfacem borcanul și punem caisele. Acum urmează să punem o lingură de sare de lămâie. Punem 3 l de apă rece. Amestecăm caisele bine cu lingura. Le-am lăsat la macerat trei săptămâni. Din trei în trei zile le mai amestecăm cu lingura. După două săptămâni le strecurăm. Merg cu borcanul la răcoare. Uitați cum arată, trebuie să-l strecurăm prin strecurătoare, să îl separăm de coji. Le-am strecurat, cojile le aruncăm pentru că nu avem nevoie de ele și trebuie să facem siropul cu zahărul.”, a spus bunica Gherghina.
Cum pregătește bunica Gherghina o băutură rece, perfectă pentru zilele caniculare
Citește și: Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă.”
În momentul în care vă faceți siropul, adăugați 500 ml de sirop peste jumătate de kilogram de zahăr, amestecați bine, iar bunica Gherghina îl bea cu sifon rece. Restul siropului îl închideți ermetic și îl lăsați la răcoare.
“Am pus zahărul, jumătate de kilogram într-o oală și punem 500 ml de sirop peste zahăr. Amestecăm până se topește tot zahărul. Acum siropul s-a făcut, s-a topit zahărul. Restul siropul îl punem la rece și vă faceți de fiecare dată când aveți nevoie. Faceți o jumătate de kilogram de zahăr cu jumătate de litru de sirop și îl beți. Abia aștept să-l beau pe căldurile acestea cu sifon rece. E nemaipomenit de bun. E o bunătate. Încercați-l.”, a mai spus bunica Gherghina.