Află din rândurile următoare cum prepară bunica Gherghina părjitura cu caise.
Bunica Gherghina, una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe din mediul online, prepară mereu cele mai simple și gustoase rețete pentru nepoții săi. Bunicuța le împărtășește ulterior cu urmăritorii săi din mediul online, acolo unde și-a creat o comunitate numeroasă de persoane care îi sunt alături la orice pas. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură cu caise.
Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 800 de grame de făină;
- un kilogram de caise;
- 250 ml de ulei;
- 6 ouă;
- un plic de zahăr vanilat;
- amoniac;
- un pahar de iaurt;
- 300 de grame de zahăr;
- o lămâie.
Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri de gem de caise;
- 6 linguri de apă;
- zeama de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Peste făină punem cele 300 de grame de zahăr. Punem și păhărelul de iaurt, 6 ouă și uleiul. Punem zahăr vanilat, un plic de amoniac. Stingem amoniacul cu zeamă de lămâie. Acum stoarcem toată lămâia în acest aluat. Amestecăm toate ingredientele. Am pus coca în tavă și urmează să punem și caisele. Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă. Acum merg cu prăjitura la cuptor și o punem la 180 de grade.