Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă.”

Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă.”
Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă.”

Află din rândurile următoare cum prepară bunica Gherghina părjitura cu caise.

Bunica Gherghina, una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe din mediul online, prepară mereu cele mai simple și gustoase rețete pentru nepoții săi. Bunicuța le împărtășește ulterior cu urmăritorii săi din mediul online, acolo unde și-a creat o comunitate numeroasă de persoane care îi sunt alături la orice pas. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură cu caise.

Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise

Citește și: Bunica Gherghina duce mai departe tradițiile de Rusalii! Ce împarte celebra bunică de pe TikTok în sâmbăta moșilor? „În zona Teleormanului așa se făcea pe timpuri.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”

Ingrediente:  

Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 de grame de făină;
  • un kilogram de caise;
  • 250 ml de ulei;
  • 6 ouă;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • amoniac;
  • un pahar de iaurt;
  • 300 de grame de zahăr;
  • o lămâie.

Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de gem de caise;
  • 6 linguri de apă;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Peste făină punem cele 300 de grame de zahăr. Punem și păhărelul de iaurt, 6 ouă și uleiul. Punem zahăr vanilat, un plic de amoniac. Stingem amoniacul cu zeamă de lămâie. Acum stoarcem toată lămâia în acest aluat. Amestecăm toate ingredientele. Am pus coca în tavă și urmează să punem și caisele. Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă. Acum merg cu prăjitura la cuptor și o punem la 180 de grade.

Cel mai important este să nu o tăiați caldă. Prăjitura este gata și acum pregătim un sirop cu gem de caise. Punem 2 linguri de gem de caise, iar acum urmează să punem 6 linguri de apă peste gemul de caise și zeama de la o jumătate de lămâie. O punem la foc și o clocotim puțin. Tăiem prăjitura în pătrățele și punem siropul. Completăm cu zahăr tos .”, a explicat bunica Gherghina pe TikTok.
 



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Tacos cu sardine și pastă de avocado! Rețeta mexicană pregătită de chef Roxana Blenche: „Absolut delicios!”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...


Cookies