Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă!”

Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă!”
Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise: „Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă!”

Află din rândurile următoare cum prepară bunica Gherghina părjitura cu caise.

Bunica Gherghina, una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe din mediul online, prepară mereu cele mai simple și gustoase rețete pentru nepoții săi. Bunicuța le împărtășește ulterior cu urmăritorii săi din mediul online, acolo unde și-a creat o comunitate numeroasă de persoane care îi sunt alături la orice pas. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură cu caise.

Rețeta bunicii Gherghina de prăjitură cu caise

Citește și: Bunica Gherghina duce mai departe tradițiile de Rusalii! Ce împarte celebra bunică de pe TikTok în sâmbăta moșilor? „În zona Teleormanului așa se făcea pe timpuri.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”

Ingrediente:  

Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 de grame de făină;
  • un kilogram de caise;
  • 250 ml de ulei;
  • 6 ouă;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • amoniac;
  • un pahar de iaurt;
  • 300 de grame de zahăr;
  • o lămâie.

Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de gem de caise;
  • 6 linguri de apă;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Peste făină punem cele 300 de grame de zahăr. Punem și păhărelul de iaurt, 6 ouă și uleiul. Punem zahăr vanilat, un plic de amoniac. Stingem amoniacul cu zeamă de lămâie. Acum stoarcem toată lămâia în acest aluat. Amestecăm toate ingredientele. Am pus coca în tavă și urmează să punem și caisele. Nu că mă laud, dar să vedeți ce bunătate o să iasă. Acum merg cu prăjitura la cuptor și o punem la 180 de grade.

Cel mai important este să nu o tăiați caldă. Prăjitura este gata și acum pregătim un sirop cu gem de caise. Punem 2 linguri de gem de caise, iar acum urmează să punem 6 linguri de apă peste gemul de caise și zeama de la o jumătate de lămâie. O punem la foc și o clocotim puțin. Tăiem prăjitura în pătrățele și punem siropul. Completăm cu zahăr tos .”, a explicat bunica Gherghina pe TikTok.
 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Tacos cu sardine și pastă de avocado! Rețeta mexicană pregătită de chef Roxana Blenche! „Absolut delicios!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies