O rețetă ideală pentru un picnic în natură. Fructele de pădure proaspete și gemul oferă o notă fresh, perfectă pentru o zi de weekend.
Acesta este un desert care îmbină cremozitatea mascarpone-ului cu bogăția ciocolatei și dulceața fructelor de pădure proaspete. Acest preparat este o adevărată încântare pentru ochi, datorită straturilor sale atrăgătoare și a decorului fructat. Cheesecake-ul are un blat crocant, cu un contrast plăcut cu crema moale de mascarpone, stratul de ciocolată adaugă un gust intens și profund, fiind perfect echilibrat de dulceața fructelor de pădure.
Citește și: Alimente care ajută la slăbit, conform nutriționiștilor. Ce poți consuma toamna
Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore
Ingrediente
Ingrediente pentru cheesecake
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 250 g de biscuiți digestivi
- 125 g de unt topit
- 500 g de mascarpone
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 3 foi de gelatină sau 1 plic de gelatină pudră
Ingrediente pentru straturile de ciocolată
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g smântână pentru frișcă
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g smântână pentru frișcă
Ingrediente pentru decor
- Fructe de pădure proaspete
- Gem de fructe, la alegere
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat de biscuiți și cremă de mascarpone
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Pune biscuiții în robotul de bucătărie și macină-i până devin un praf fin. Dacă nu ai robot, îi poți pune într-o pungă și zdrobi apoi cu un sucitor. Într-un bol, amestecă biscuiții măcinați cu untul topit până obții o compoziție omogenă.
- Dacă folosești foi de gelatină, înmoaie-le în apă rece timp de 5-10 minute. Dacă folosești gelatină pudră, urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a o activa.
- Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă.
- Într-un alt bol, amestecă mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie până devin cremoase. Dacă folosești foi de gelatină, stoarce excesul de apă și adaugă-le în crema de mascarpone, amestecând bine. Dacă folosești gelatină pudră, asigură-te că este dizolvată și apoi adaug-o în amestec. Incorporează smântâna bătută în crema de mascarpone cu mișcări ușoare.
- Așteaptă să pregătești stratul de ciocolată, pentru ca mai apoi să torni crema de mascarpone peste și să îl uniformizezi cu o spatulă.
Mod de preparare straturi de ciocolată
- Într-un bol, pune ciocolata neagră și smântâna pentru frișcă. Încălzește la bain-marie sau în microunde, amestecând până când ciocolata se topește complet și se omogenizează. După ce blatul s-a răcit, toarnă stratul de ciocolată peste el, uniformizându-l. Pune tava la frigider pentru 15-20 de minute, până când ciocolata se întărește, pentru ca mai apoi să adaugi și crema de mascarpone pregătită anterior.
- Pentru stratul de deasupra de ciocolată, într-un bol, trebuie să topești ciocolata neagră cu smântâna pentru frișcă, amestecând până devine lichidă. Toarnă acest strat de ciocolată peste crema de mascarpone, nivelând suprafața. Pune din nou tava la frigider pentru a se întări, timp de minim 2-3 ore sau peste noapte.
Decorare și servire
- După ce cheesecake-ul s-a întărit complet, scoate-l din tavă. Poți folosi un cuțit pentru a desprinde marginile, dacă este necesar. Presară fructele de pădure proaspete deasupra cheesecake-ului, aranjându-le frumos.
- Servește cheesecake-ul cu gem de fructe la alegere. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de sparanghel. O alegere excelentă pentru a te răsfăța!, pentru un preparat ideal pentru sezonul rece. Supa este gătită până devine moale, apoi blenduită pentru a obține o textură fină și cremoasă, cu o aromă delicată, accentuată de smântână și condimente. Servită caldă, cu crutoane crocante, această supă este perfectă ca aperitiv sau ca fel principal ușor.