Sarmalele trebuie să aibă mai multe mirodenii, pentru a ieși gustoase. Noi vă învățăm ce ingrediente trebuie să folosiți, ca să nu dați greș.
Mirodeniile potrivite dau întreaga savoare a sarmalelor. Dacă nu veți folosi ingredientele care trebuie, sarmalele vor fi fade și nu vor avea aroma specifică.
Mirodeniile perfecte pentru sarmale
În general, românii prepară sarmalele cu ocazia sărbătorilor. Gustosul nostru preparat a devenit celebru printre străini. Toți cei care au gustat sarmale au fost încântați de savoarea acestora.
Ca să reușiți să faceți și dumneavoastră acasă cele mai bune sarmale, trebuie să cunoașteți câteva secrete.
Condimentele sunt cele care fac din sarmale un preparat absolut delicios. Tocmai de aceea, trebuie să știți cum să le combinați.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 500 de grame de carne tocată
- 50 de grame de orez
- două cepe
- două căpățâni de varză murată
- ulei
- suc de roşii
- sare
- piper
- boia
- mărar
- cimbru
- busuioc
- coriandru
- foi de dafin
- 150-200 de grame de cârnaţi afumați sau piept de porc afumat
Ce rol are fiecare condiment pentru sarmale
Cel mai important condiment pentru sarmalele perfecte este, fără îndoială, cimbrul. Acesta dă aroma specifică sarmalelor.
Și boiaua este extrem de importantă. Se folosește atât pentru a da o culoare frumoasă cărnii, dar și pentru a da un gust fin sarmalelor. Puteți folosi un amestec de boia dulce și boia picantă.
Nici foile de dafin nu au cum să lipsească.
Acestea au un parfum deosebit, care vor da o savoare perfectă sarmalelor. Nu adăugați însă foi de dafin în compoziția de sarmale, ci puneți-le în apa în care vor fierbe acestea.Chiar dacă mărarul nu face parte din categoria condimentelor obligatorii pentru sarmale, totuși aroma sa va schimba în bine gustul acestui preparat. Puteți folosi atât mărar proaspăt, cât și mărar uscat.
Nu uitați de piper.
Bineînțeles că sarea este obligatorie. Aveți însă grijă să nu puneți foarte multă, pentru că varza murată este deja destul de sărată.
Un alt secret al celor mai bune sarmale este să căliți orezul împreună cu ceapa.
Ca să știți cu exactitate cât orez și câtă carne să folosiți la sarmale, țineți cont de următoarea regulă: proporţia dintre carne şi orez trebuie să fie cam de 10 la 100, adică la un kilogram de carne puneți 100 de grame de orez.