Ce înseamnă EDP la parfumuri. Explicații detaliate despre această concentrație și importanța alegerii corecte în selecția parfumurilor tale!

ce inseamna edp la parfumuri
Ce înseamnă EDP la parfumuri

Zilnic sunt achiziționate nenumărate parfumuri. Însă știați ce înseamnă EDP?

Aflați din rândurile următoare care este nivelul de concentrare atunci când vine vorba despre Apa de parfum, cât poate rezista aroma sa, dar și de ce este considerată o concentrație moderată. În plus, descoperiți și ce reprezintă mai exact acest acronim, la parfumuri. 

 

Nivelul de concentrare atunci când alegi un parfum 

Atunci când vine vorba despre nivelul de concentrare al unei Ape de parfum, în momentul în care este achiziționată, se pare că totul constă de fapt, în concentrația esenței, concentrație care

este mult mai ridicată, datorită faptului că ridicat este totodată și nivelul de uleiuri esențiale existente in Apa de parfum, în compoziția sa, în comparație cu nivelul de alcool. Formula parfumului fiind definitivată de apă, alături de aceste uleiuri esențiale și alcool. 

Cu alte cuvinte, nivelul de concentrație al unei Ape de parfum, influențează totodată și aroma, dar și modul în care este perceput mirosul unui astfel de parfum.

Astfel, cu cât concentrația de uleiuri esențiale este mai mare, ajungând la 35% sau mai mult, automat și concentrarea, mai exact parfumul, mirosul său este mult mai mare, dar și mai puternic

Citește și: Top 10 parfumuri de seară pentru femei. Parfumul special pentru întâlnire!

ce inseamna eau de toilette
Ce înseamnă EDP la parfumuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 10 parfumuri de zi cu zi pentru femei. Nu vei regreta că ai dat banii pe ele!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Aroma unui parfum EDP poate rezista pe piele timp de aproximativ 10 până la 12 ore 

Atunci când vine vorba despre rezistența unei Ape de parfum, este cunoscut deja faptul că Apa de parfum durează mult mai mult, în comparație cu cea de toaletă. Motivul principal, pare să fie legat de faptul că, Apa de parfum conține ulei parfumat pur, ingredient care emană un miros și o aromă mult mai intensă și accentuată, ceea ce provoacă o persistență de lungă durată.

Uleiurile esențiale care sunt regăsite în Apele de parfum, ajung cu până la 15-25 de procente, ceea ce face ca Apa de parfum să reziste cu până la 10-12 ore, datorită mirosului intens, în unele cazuri, în funcție de numărul pulverizărilor care a fost efectuat, Apa de parfum poate să țină chiar și până la 24 de ore. Acest aspect poate să difere în funcție de momentul în care este pulverizat, dar și activitățile care sunt desfășurate pe durata unei zile. 

tipuri de parfumuri
Ce înseamnă EDP la parfumuri[Sursa foto: freepik]

 

EDP-ul este considerat a fi o concentrație intensă 

Așa cum am menționat anterior, Apa de parfum este cea care se consideră a fi și a avea o concentrație foarte intensă, în comparație cu apa de toaletă, dat fiind faptul că acest tip de parfum, EDP eliberează notele de vârf prima dată, apoi cele de mijloc, care prezintă totodată și mirosul dominant, iar în cele din urmă, își fac simțită prezența și notele de bază.

 

Pentru a explica mai bine care este motivul pentru care Apa de parfum deține o concentrație mai mare, acest aspect este legat de faptul că, deține uleiuri aromatice în proporție de 8-15%, iar atunci când vine vorba despre alcool, Apa de parfum deține un procent de aproximativ 85%. Astfel, specialiștii chiar recomandă să folosim Apa de parfum cu prudență, dat fiind faptul că în unele momente, sau pentru anumite persoane, poate fi prea concentrată. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu toate acestea, acesta este aspectul care ajută parfumul să dureze mult mai mult, și să reușească să facă diferența între o Apă de toaletă și o Apă de parfum, cea care este totodată și cea mai sofisticată dintre toate.

ce inseamna edt la parfumuri
Ce înseamnă EDP la parfumuri[Sursa foto: freepik]

 

Termenul "Eau de Parfum" provine din limba franceză și se traduce ca "Apă de parfum” 

În ciuda faptului că, de-a lungul celor precizate mai sus, a fost menționat acest termen, trebuie explicat și faptul că, acronimul “EDP”, înseamnă “Eau de Parfum”, în traducere, Apă de parfum. Acesta este tipul de parfum și de produs care deține un raport ideal între calitate și preț, conform specialiștilor. 

De asemenea, este important de menționat și faptul că, Apa de parfum se recomandă să fie purtată în special, atât ziua cât și seara, însă în anotimpul rece, fie că participi la o ieșire pe timp de seară, la diverse ocazii importante pentru tine, sau la evenimente de familie pe timp de seară, Apa de parfum va reuși să rămână întotdeauna... foarte puternică

ce inseamna eau de parfum
Ce înseamnă EDP la parfumuri[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Top 10 parfumuri de zi cu zi pentru femei. Nu vei regreta că ai dat banii pe ele!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies