Ce înseamnă factor de protecție 50. Explicarea semnificației și importanței sale în protecția solară eficientă

ce factor de protectie solara sa folosesc
Ce factor de protecție solară să folosesc

Indiferent de perioada anului, protecția solară ar trebui să fie indispensabilă în viețile noastre. Totuși, vara captătă un rol și mai important, mai ales dacă ne expunem excesiv la soare.

Descoperă în rândurile de mai jos ce semnifică protecția solară 50, dar și sfaturile doctorului în dermato-venologie, Amalia Anghel, cu privire la protecția pielii.

Determină tipul de piele

ce spf sa folosesc
Care este SPF-ul potrivit[Sursa foto: Freepik]

Atunci când îți alegi crema SPF, primul pas este să îți cunoști foarte bine tipul de piele, pentru a îi descoperi nevoile. Așadar, alege un produs special tipului tău de piele, mai ales că pe piață există o mulțime de variante, potrivite pentru oricine.

De asemenea, produsele de tip spray sunt extrem de utile, deoarece acestea pot fi folosite pentru reaplicarea SPF-ului pe parcursul zilei.

„Există un spray pe care îl aplicăm peste machiaj sau fotoprotecție compactă, precum o pudră. Trebuie să alegem fotoprotecția dedicată. Există fotoprotecție pentru tenul seboreic-acneic, pentru pielea sensibilă atopică, inclusiv pentru pielea predispusă la pigmentare. Este obligatoriu să o reaplicăm, pentru a ne menține pielea sănătoasă.”

, a explicat specialistul.

Verifică factorul de protecție solară (SPF)

ce inseamna spf 50
Ce înseamnă spf 50[Sursa foto: Freepik]

Următorul pas este verificarea factoruluide protecție solară. Este indicat să alegi un produs cu un factor cât mai ridicat, pentru o mai bună protecție împotriva razelor de soare. Cel mai căutat tip de produs este cel cu factor de protecție 50. Acest număr indică cât timp îți poate lua să te arzi la soare după aplicare, comparativ cu a nu purta deloc SPF.

Spre exemplu, dacă vei petrece 10 minute în soare fără să te arzi, un produs cu SPF 50 va înmulți acest timp cu 50. Cu toate acestea, în funcție de anotimp și locație, este posibil ca acest timp să fie destul de îndelungat. Indiferent de acest fapt, protecția trebuie reaplicată la cel mult 2 ore, în special dacă te afli la plajă.

Caută protecție împotriva razelor UVA

Radiațiile UVA și UVB sunt cele care cauzează apariția prematură a ridurilor, hiperpigmentare, pierederea elasticității pielii dar și cancer de piele. De aceea, este esențial să folosești un produs cu factor de protecție, care să aibă specificat și faptul că te va proteja împotriva acestor raze. Spre exemplu, produsele cu SPF 50 blochează 98% din razele UVB.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Alege formula potrivită

Există produse de tip spray, loțiune sau cremă. De asemenea, acestea pot avea o formulă minerală sau chimică. Varianta mai blândă și mai naturală este cea minerală.

Verifică rezistența la apă

ce inseamna factor de protectie 50
Ce înseamnă factor de protecție 50[Sursa foto: Freepik]

Citește și: SPF înainte sau după crema hidratantă? Care este ordinea corectă

Atunci când pleci în vacanță la mare, este esențial să alegi un produs care să reziste la apă.

În special pentru copii, acest tip este obligatoriu, deoarece aceștia petrec foarte mult timp în apă.

Verifică data de expirare

În cazul în care ți-a mai rămas produs de acum ceva timp sau ai ales unul cu o cantitate mai mare, nu uita să verifici data de expirare. Aceasta poate fi depistată pe orice produs. Cele mai multe dintre acestea pot fi folosite timp de 3, 6, 12 sau chiar 24 de luni de la deschidere.

Alege produse de încredere

factor de protectie solara 50
Factorul de protecție solară[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!

Pielea are nevoie de o îngrijire optimă, pentru a fi frumoasă și sănătoasă. Este important să alegi produse de încredere, recomandate de dermatologi și să investești într-o protecție solară de calitate, care să te protejeze împotriva soarelui.

„Prevenția funcționează. Noi dacă ne protejăm pielea, ne-o urmărim, ne controlăm, indiferent dacă avem un melanom la început, intervenția chirurgicală înseamnă vindecare. Fotoprotecția trebuie să fie o măsură de bază pe care noi trebuie să o efectuăm în fiecare zi.”, a declarat dermatologul.

Așa cum avem grijă de alte aspecte ale sănătății, este esențial să ne îngrijim de pielea noastră, pentru a nu ne confrunta cu probleme.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

4 accesorii pe care să le porți dacă ești pasionată de simbolistică

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies