Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!

Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!
Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!

Află din rândurile următoare cum poți să aplici SPF peste machiaj pentru o protecție îndelungată.

Crema cu factor de protecție ar trebui să fie nelipsită din rutina de îngrijire a oricărei femei. Radiațiile ultraviolete au efecte nocive asupra tenului, iar cu timpul, acestea pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii, apariția petelor pigmentare sau a arsurilor solare. De aceea, este foarte important să ne protejăm pielea împotriva acestora, aplicând în mod regulat cremă cu factor de protecție, indiferent de momentul zilei sau de anotimp.

Crema cu factor de protecție trebuie folosită cu regularitate atât în sezonul rece deoarece radiațiile trec prin nori și ne afectează pielea. Cu atât mai mult, în sezonul cald, atunci când soarele este din ce în ce mai puternic, iar pielea noastră este foarte expusă acestor radiații.

De asemenea, nu este suficient doar să aplicăm de dimineață crema cu factor de protecție. Aceasta trebuie reaplicată în mod constant, pe întreg parcursul zilei.

De multe ori, întâmpinăm probleme atunci când aplicăm machiajul și ulterior trebuie să aplicăm SPF. Există, însă, câteva sfaturi utile care să ne ajute să aplicăm SPF peste machiaj fără a obține un efect de mască și fără a strica machiajul.

Cum aplici SPF peste machiaj

Citește și: SPF înainte sau după crema hidratantă? Care este ordinea corectă

Cum aplici SPF peste machiaj
Cum aplici SPF peste machiaj[Sursa foto: freepik]

Începeți cu SPF înainte de machiaj

În primul rând, trebuie să nu uităm ca înainte de a aplica machiajul să aplicăm o cremă cu factor de protecție. După ce ne-am făcut rutina de îngrijire a tenului, crema cu factor de protecție este următoarea cea va fi aplicată pe fața noastră. Ulterior, putem aplica fondul de ten și executa machiajul.

Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp![Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Folosiți SPF pudră

SPF pudră este un produs care nu ar trebui să lipsească din geanta noastră în zilele toride ale verii. Acest produs ne ajută să fim protejate pe întreg parcursul zilei de razele puternice ale soarelui.

Astfel, o dată la două-trei ore ar fi indicat să reaplicați SPF pe față. Optați pentru o textură pudră cu minerale, care să nu încarce tenul și să îl protejeze în profunzime. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați pudra ușor pe toată fața printr-o mișcare circulară.

Spray-ul de setare SPF

Cum aplici SPF peste machiaj
Cum aplici SPF peste machiaj[Sursa foto: freepik]

Spray-ul de setare SPF este, de asemenea, un produs foarte util în zilele toride ale verii.

Acesta ne ajută să ne protejăm de razele puternice ale soarelui, oferindu-ne în același timp un efect răcoritor. Astfel, atunci când mergeți la plajă sau la piscină trebuie neapărat să aveți cu voi un astfel de produs. Aplicarea lui este foarte ușoară și protecția va fi una îndelungată. În cazul în care vă expuneți în mod direct la soare, specialiștii în domeniu recomandă reaplicarea spray-ului o dată la 30 de minute.

 

Ștergeți SPF-ul vechi înainte de reaplicare

Aplicarea mai multor straturi de SPF unul peste altul plus machiajul deja existent pe față poate duce la un aspect încărcat al tenului, ceea ce cu siguranță nu ne dorim. De aceea, este foarte important ca înainte de a reaplica protecție solară să o ștergeți pe cea deja existentă. Acest proces se poate realiza cu ajutorul unui burețel uscat și prin intermediul unor mișcări ușoare, astfel încât să ne asigurăm că nu ștergem și machiajul.

Cum alegi cea mai bună cremă de protecție UV

Citește și: Cum să aplici cantitatea corectă de SPF pentru a-ți proteja pielea împotriva razelor UV

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum alegi cea mai bună cremă de protecție UV
Cum alegi cea mai bună cremă de protecție UV[Sursa foto: freepik]

Pentru a avea parte de rezultatele dorite nu este suficient să aplicăm crema cu factor de protecție, ci trebuie să fim și foarte atente ce cremă folosim.

În primul rând, trebuie să consultăm foarte bine lista cu ingrediente pentru a ne asigura că nu avem alergie la unul dintre ele. De asemenea, modul în care pielea noastră reacționează la crema cu factor de protecție depinde foarte mult de textura acesteia. Astfel, pentru persoanele cu tenul gras aplicarea cremei cu factor de protecție poate constitui o adevărată provocare atunci când aceasta are la rândul său o textură grasă.

Ulterior, cel mai important aspect îl reprezintă factorul de protecție solară. Fiecare cremă are inscripționat pe ambalaj numărul factorului de protecție solară. Cu cât acesta este mai mare, cu atât mai mult durează protecția. Astfel, pentru zilele în care soarele nu este prezent pe cer, specialiștii în domeniu recomandă aplicarea unei creme cu SPF 30, iar în plin sezonul estival trebuie să folosim o cremă cu cel puțin SPF 50.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Sfaturi și trucuri pentru un look impecabil!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies