Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente accesibile recomandate de nutriționist

Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist
Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist

Dacă alimentele procesate pot duce la apariția bolilor, ce ar trebui oare să mâncăm pentru a ne crește speranța de viață? Iată câteva recomandări de la nutriționist.

Ceea ce mâncăm are potențialul să ne ajute sau să ne facă rău. Dacă alimentele procesate consumate din ce în ce mai des pot duce la apariția unor boli grave, ce ar trebui oare să mâncăm pentru a ne crește speranța de viață? Iată câteva recomandări din partea celebrului nutriționist Gianluca Mech! Există mai mulți factori, printre care istoricul familial, moștenirea genetică sau mediul înconjurător, care ne afectează din punctul de vedere al speranței de viață.

De-a lungul anilor s-au realizat însă o mulțime de studii științifice care arată legături strânse între alimentație și longevitate.

Citeste si: Povestea incredibilă a Ancăi Bejan: Avea 120 de kilograme, a slăbit 60, iar azi este celebră pentru Dieta-Minune

Ce alimente recomandă nutriționistul pentru a ne crește speranța de viață

Există alimente pe care, dacă le cosumăm cu regularitate, ne dau energie, reduc riscul de îmbolnăvire și ne ajută să trăim mai mult.

“Unele alimente au capacitatea de a ne prelungi speranța de viață. Acestea sunt alimente bogate în proprietăți speciale, cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare. Pentru a obține beneficiile maxime, este important să le cunoașteți și să le introduceți într-un regim alimentar echilibrat și sănătos”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist
Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Fructele și legumele conțin compuși care reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer, boli respiratorii cronice, diabet și obezitate. Tocmai de aceea, experții în sănătate încearcă în mod constant să încurajeze oamenii să le consume mai des.

Citeste si: Cât de sănătoasă este, de fapt, soia? Adevărul pe care medicii evită să îl spună

“Principalele recomandări privind pentru longevitate sunt consumul de legume (în special legume cu frunze verzi), cereale integrale, leguminoase, pește de preferință de dimensiuni mici (sardine, hamsii și cod), carne roșie cu moderație, ouă, aport suficient de apă, ceai verde, fructe, nuci, măsline”, dezvăluie Gianluca Mech.

Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist
Ce mâncăm ca să trăim mai mult? Alimente recomandate de nutriționist

De asemenea, există și lucruri pe care trebuie să le evităm pe cât posibil dacă vrem să fim sănătoși și să trăim mai mult.

“Este important să se reducă aportul de zaharuri simple. Evitați alimentele pline de îndulcitori, mai ales dacă zahărul este scris în primele cinci ingrediente”, ne sfătuiește specialistul Gianluca Mech.

Citeste si: Dieta minune! Cum a reușit Andra să slăbească 15 kilograme

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Mesele vedetelor, analizate de un celebru specialist în nutriție! Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Andreei Bănică?

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Mesele vedetelor, analizate de un celebru nutriționist. Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Grațielei Duban?

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies