Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei de rețete gustoase și ușor de preparat

ce poti face cu ouale ramase de la Paste
Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei de rețete gustoase și ușor de preparat

Ca în fiecare an, după sărbătorile pascale, în toate casele mai rămân și ouă fierte care de obicei, nu se mai consumă. Însă știați ce puteți face cu acestea?

Aflați din rândurile următoare ce puteți face cu ouăle care v-au rămas de la Paște, prin intermediul a trei rețete absolut delicioase. În plus, descoperiți și care este perioada de valabilitate a ouălor fierte, rămase din perioada Paștelui, dar și cum le puteți păstra mai bine.

 

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște

Rețetă de Chiftele din carne tocată cu ouă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită tocată (500 g), ouă fierte (6), pătrunjel (o legătură), piper, ouă crude (4), făină (6 linguri), un praf de sare, pesmet și ulei.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca un ou crud și carnea de vită tocată cu pătrunjelul tocat și să condimentați tot, cu sare și piper după gust.

Apoi veți îmbrăca fiecare ou fiert în amestecul de carne și îl veți da prin făină. Pentru o crustă gustoasă, trebuie să bateți restul de ouă crude într-un castron cu un praf de sare, după gust, iar pe o hârtie să așezați pesmetul, pentru a da chifteluțele formate prin ouăle bătute, iar apoi prin pesmet. Le veți prăji în baie de ulei până când veți observa că vor deveni aurii.
In acel moment, chifteluțele sunt gata și le puteți scoate pe un șervet absorbant.

Rețeta de chifteluțe din carne tocată cu ouă este gata și se pot servi calde. Poftă bună!

retete cu oua fierte

Citeste si: Când se vopsesc ouăle de Paște. Ce spune tradiția creștin ortodoxă

Rețetă de Terina cu legume și ouă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ouă fierte (4), mazăre din conservă (150 g), gogoșari murați (4), maioneză (250 g), gelatină (2 plicuri), ulei (o lingură), porumb din conservă (200 g), apă (200 ml), pătrunjel tocat (2 legături) și câteva boabe de piper.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a decoji ouăle fierte și a le tăia bucățele. Veți pune apoi gelatina în apă rece, iar după aproximativ 10 minute, o veți topi în baie de aburi. NU trebuie să o lăsați să ajungă în punctul de fierbere, pentru că terina se va întări. Apoi veți tăia mărunt gogoșarii și veți pune deoparte doar o mică parte, pentru ornat.

Amestecați apoi ouăle cu gogoșarii, boabele de porumb, mazărea, pătrunjelul tocat, boabele de piper și maioneza. După amestecarea acestor ingrediente, veți adăuga și gelatina răcită și le veți amesteca împreună. Turnați apoi întreaga compoziție într-o tavă pe care ați uns-o cu ulei și puneți la frigider terina, pe timp de noapte.

Rețeta de terina cu legume și ouă este gata și poate să fie ornată cu gogoșarii murați.

Poftă bună!

reteta de terina cu legume si oua

Citeste si: Câte grame are o lingură? 3 unități de măsură băbești în bucătarie

Rețetă de Plăcintă cu ciuperci și ouă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: foi de plăcintă (2), morcovi fierți (3), ciuperci (400 g), ouă fierte (3), smântână (5 linguri), lapte (100 ml), unt (2 linguri), cașcaval ras (3 linguri), sare, piper, un gălbenuș de ou crud și ulei.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a dezgheța și întinde foile de plăcintă. Apoi veți decoji ouăle fierte și le veți tăia bucățele. Într-o tigaie, încingeți o lingură de unt și căliți ciupercile pe care le-ați spălat și tăiat înainte felii. Le scurgeți foarte bine și le amestecați cu ouăle tăiate, morcovii fierți (pe care i-ați tăiat cubulețe), smântâna, laptele, restul de unt, cașcavalul ras, sarea și piperul după gust. Apoi următorul pas este să ungeți tava cu puțin ulei, așezați apoi o foaie de plăcintă, pe care o veți unge cu gălbenușul de ou și o veți înțepa din loc în loc. Compoziția se toarnă în tavă și o acoperiți cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o veți înțepa cu ajutorul unei furculițe și o veți unge cu restul de gălbenuș. Tava se introduce în cuptorul încins și o veți lăsa până se va rumeni.

Rețeta de Plăcintă cu ciuperci și ouă este gata și o puteți servi caldă. Poftă bună!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

reteta de placinta cu oua fierte

Citeste si: Rețetă delicioasă de drob vegetarian cu ciuperci

 

Ce valabilitate au ouăle fierte

În cazul în care v-au mai rămas câteva ouă fierte după sărbătorile pascale, trebuie să știți că acestea au și o perioadă de valabilitate în care le mai puteți consuma. În general, se recomandă cu siguranță, ca ouăle fierte să fie păstrate în frigider, la o temperatură de +2- +4 grade.

După ce le-ați preparat, ouăle fierte trebuie răcite în apa rece și puse într-un recipient de plastic, pe care îl veți închide. Această metodă de depozitare poate ține ouăle fierte bune de consumat, cu până la două săptămâni.

În cazul în care veți ține ouăle fierte la temperatura camerei, care nu trebuie să crească peste +20 de grade, durata de valabilitate se va reduce considerabil, ajungând la doar 2-3 zile. Acest lucru este afectat și de faptul că ouăle fierte moi, care au un miez mai lichid. În anumite cazuri, durata de valabilitate a acestora în frigider nu poate depăși două zile.

Dacă vă doriți ca ouăle să țină cât mai mult timp, atunci acestea trebuie să fie fierte complet, pentru ca gălbenușul să devină solid.

ce valabilitate au ouale fierte

Citeste si: De ce nu se face cozonac în Vinerea Mare



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Câte grame are o lingură? 3 unități de măsură băbești în bucătarie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies