Ce reprezintă o urgență medicală? Dr. Radu Zamfir spune adevărul: ”Sunt afecțiuni care..."

urgenta medicala dr zamfir
tot mai multă lume amână urgențele medicale din cauza COVID-19

Chirurgul Radu Zamfir vorbește despre frica oamenilor de a se prezenta la medic, din pricina virusului SARS-CoV-2.

Din pricina pandemiei de coronavirus tot mai multe persoane amână vizita la medicul specialist. Dr. Radu Zamfir vorbește despre urgențele medicale și când ar trebui să luăm, cu adevărat, măsuri.

Dr. Radu Zamfir, despre urgențele medicale

De cele mai multe ori, atunci când avem o problemă medicală, uităm sau amânăm prezența la doctor în detrimentul altor factori.

Dr.

Radu Zamfir vorbește despre urgențele medicale pe care nu ar trebui să le evităm sub nicio formă. Doctorul spune că există termenul de "abdomen acut", o problemă ce ar trebui urgent luată în seamă. Această afecțiune prezintă dureri groaznice la nivelul stomacului, dureri care nu te lasă să te ridici din pat.

”Sunt afecțiuni care, într-adevăr, pot suporta o oarecare temporizare. De exemplu o hernie necomplicată, care se reduce și nu doare.

În afară de hernie, aș putea să mă gândesc la o patologie foarte bine reprezentată în populație. Vorbim despre o colecistită cronică, litiazică, mai ales că vin excesele alimentare și aceste excese generează apariția colicilor biliare. Trebuie să nu uităm că aceste episoare dureroase pot general complicații redutabile cum ar fi pancreatita acută. Practic, prin migrarea unui calcul din vezica biliară, evacuarea sucului pancreatic poate fi stânjenită și poate genera o pancreatită a cărei mortalitate într-o anumită etapă a bolii poate fi chiar de 50%”, spune Dr.
Radu Zamfir.

Citeste si: Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Un alt semn al unei boli  extrem de grave este prezența sângelui în scaun.

”Fiecare boală are niște semne inițiale. Primul lucru pe care trebuie să îl facă este să se prezinte la medic. În momentul în care îl examinează se gândește în prima etapă, ca posibilitate de sângerare, de la nivelul unor hemoroizi, dar nu trebuie să iasă din calcul nici posibilitatea unei tumori mai sus, pe colon. 

Colonoscopia infirmă o patologie tumorală situată la nivelul colonului, care explică acea sângerare din scaun ca prin semn de boală”, a mai spus medicul.

urgente medicale
dacă avem urgențe medicale este necesar să ne prezentăm la spital[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Dr. Radu Zamfir vorbește și despre patologiile oncologie care ar trebui verificate imediat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

”Patologia oncologică este, de obicei, o patologie care nu omoară omul în timp foarte scurt. Să luăm, de exemplu, o tumoră la sân. Secvența terapeutică în această patologie este în funcție de extinderea tumorii inițiale, iar în anumite circumstanțe primul pas este chirurgia urmând a fi însoțită de chimioterapie, plus/minus radioterapie. În alte situații, când tumora este mai mare, primul pas este chimioterapia, urmând apoi să se efectueze operația. 

Citeste si: Ce beneficii poti avea daca alegi proceduri si tratamente corporale de top?

Pericolul ar fi ca acea boală să evolueze natural, mai ales dacă este într-o formă complicată, poate fi chiar amenințătoare de viață. De aceea pacientul trebuie să treacă peste reținerile legate de existența pandemiei și să meargă la doctor dacă are un motiv întemeiat pentru a face lucrul acesta”, a precizat doctorul

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Bulgaria își închide granițele! Care sunt regulile impuse

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies