Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine

Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine
Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii

Salata de boeuf este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbători. Deși este asociată cu Crăciunul, Revelionul sau Paștele, ea poate fi preparată și consumată oricând, fără o ocazie anume. Iată ce ingredient poate fi omis, pentru a nu îngrășa!

Salata de boeuf este un preparat extrem de iubit la mesele de sărbători. Astfel, nu există Crăciun sau Revelion fără un platou cu salată de boeuf pe masă, însă oricât de gustoasă ar fi, nu trebuie consumată foarte des.

Ce se poate evita în salata de boeuf, pentru mai puține calorii

Deși la bază este alcătuită doar din ingrediente sănătoase, precum legume fierte, carne și murături, există însă un ingredient care o face să devină mai „grea” pentru digestie, și neprietenoasă cu silueta.

Așadar, este vorba despre maioneză. Ea este folosită pentru a „lega” preparatul, și a oferi o consistență salatei, dar și pentru a o orna. Însă, trebuie știut faptul că, cu cât se pune mai multă maioneză, cu atât salata va fi o bombă calorică. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a menționat că nu trebuie să exagerăm cu maioneza, atunci când este adăugată în preparat. Maioneza trebuie doar să lege ingredientele, nu să fie în exces și să le acopere.

Citește și: Secretul pentru o maioneză pufoasă și delicioasă. Gospodinele pricepute prepară cea mai bună salată de boeuf

Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: 5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide.

Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere.” a scris, în urmă cu ceva timp, Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina de Facebook.

Cu ce se poate înlocui maioneza din salata de boeuf

Pentru o variantă dietetică pentru salata de boeuf, se poate folosi o cantitate mică de maioneză, sau poate fi evitată complet.

Pentru a lega preparatul, se pot folosi alte ingrediente, precum și o maioneză fără gălbenuș de ou și ulei, cum este cea clasică. Însă, iată din ce poți obține un sos asemănător, dar care nu îngrașă la fel de tare!

Smântână sau iaurt

Cele două pot imita bine consistența maionezei. Se amestecă 2 linguri de iaurt sau smântână, cu o lingură de muștar și, mai apoi, se adaugă peste legumele tocate.

Citește și: 5 modele de ornare a salatei de boeuf de Paște

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Cu ce se mănâncă MAIONEZA

Avocado

Avocado  este extrem de versatil, putând fi utilizat pentru a prepara o maioneză vegană, fără ou. Acesta se pune în blender, alături de 2 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie și muștar, și se omogenizează bine totul. Totodată, se poate adăuga și o lingură de iaurt, pentru a-i schimba puțin culoarea și compoziția.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies