Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

ce sa mananci seara ca sa slabesti
Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

Alimentația de la cină poate să dea peste cap dietele de slăbit. Însă există și foarte multe alimente care dacă sunt consumate cu grijă, pot ajuta destul de mult.

Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele pe care le puteți consuma la cină, dar și 10 idei absolut delicioase care vă pot ajuta în același timp și să slăbiți.

 

Ce să mănânci seara ca să slăbești. Puteți consuma chiar și lactate

Alimente bogate în proteine

Carnea de vită  (85 g) – această carne alimentată cu iarbă reprezintă unul dintre cele mai bogate alimente în proteine.

Poate oferi organismului nostru cu până la 50% din valoarea zilnică de care avem nevoie zilnic în ceea ce privesc proteinele, iar totodată este și o sursă bogată de vitamina A și E, dar și antioxidanți puternici.

Piept de pui organic  (85 g) – acest tip de carne poate furniza peste 30% din valoare zilnică de proteine recomandată. Pe lângă proteine, puiul oferă și vitamine B (niacină și vitamina B6).

Peștele și fructele de mare (100 g) –   la fel ca celelalte preparate din carne și acestea sunt alimente bogate în proteine care se asimilează foarte ușor în organism. Conțin acizi grași esențiali, numai buni pentru curățarea arterelor.

alimente bogate in proteine

Citeste si: Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

 

Lactate fără grăsimi

Lapte degresat  - la fel de bine, seara puteți consuma și laptele degresat, în locul celui pe care obișnuiați să îl consumați înainte. Acest aliment ajută la arderea grăsimilor, având în compoziția sa inclusiv calciu și complex de vitamine B.

Iaurt degresat –  acest aliment este scăzut în grăsimi saturate, dar și colesterol.

Reprezintă o sursă potrivită de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu, dar și zinc.

Mozzarella  – are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, în comparație cu alte tipuri de brânză. De asemenea, are și un conținut scăzut de carbohidrați, oferind o cantitate destul de mare de proteine, vitamina B7, fosfor, riboflavină, niacină, zinc și potasiu.

 

Legume

Spanac –  această legumă are în compoziția sa în mare parte proteine și este săracă în carbohidrați. Codițele de la spanac sunt bogate în fibre, iar frunzele conțin vitamine (A, C, E, K, B1, B2 și B6), fier, magneziu și calciu.

Castravete  – acest aliment poate împiedica transformarea carbohidraților în grăsime.

De asemenea, este o sursă foarte bună de celuloză. Acest lucru înseamnă că poate îmbunătăți digestia, elimina toxinele, dar și scădea nivelul de colesterol.

Roșia  – este ideală pentru procesul de detoxifiere, pentru că este bogată în antioxidanți, bioflavonoizi, vitamine (A, B, C, B3 și K), minerale și are în compoziția sa și un nivel scăzut de calorii. Prin urmare, este recomandată într-o cură de slăbire.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

idei de cina pentru diete de slabire
 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

 

Grăsimi esențiale

Acestea sunt grăsimile mai „bune” care se împart în două categorii de grăsimi esențiale, special consumate în dieta persoanelor care își doresc să slăbească: Omega-6 și Omega-3. Îi găsim și sub denumirea de acizi grași polinesaturați. Datorită acestor grăsimi esențiale, vom avea o senzație de sațietate pentru o mai lungă perioadă de timp și veți avea un aport mai ridicat de energie.

Carbohidrați

Puteți consuma într-o cantitate redusă și carbohidrați complecși (orez, ovăz sau mazăre). Aceștia conțin totodată și fibre care ajută pentru digestie și se ocupă și de prevenirea diferențelor care pot apărea brusc la glicemie. Acești carbohidrați oferă o senzație foarte potrivită de sațietate pentru o perioadă destul de lungă de timp. Se pot găsi în leguminoase, dar și în cereale integrale. Puteți opta și pentru cartofi, chiar dacă dețin în indice glicemic mai mare decât alți carbohidrați complecși.

dieta de slabire
 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală

 

Ce să NU mănânci seara dacă vrei să slăbești

Ton în ulei  – deși poate să fie un aliment destul de atrăgător atunci când țineți o dietă de slăbire, nu se recomandă să îl consumați. Chiar dacă aduce nutrimente esențiale pentru organismul tău, din cauza faptului că este în ulei, aduce totodată și multe calorii.

Dressing-urile pentru salată  – deși salatele pot reprezenta un meniu destul de sănătos atunci când ne dorim să ținem o dietă de slăbire, odată ce adaugă un dressing gras, lucrurile se pot schimba. Este suficient să adăugăm oțet sau suc de lămâie, suc de portocale și ulei.

Alune  – deși reprezintă o sursă numai bună de proteine, nu trebuie consumate, mai ales dacă sunt sărate. Prin urmare, dacă totuși îți dorești să consumi din când în când, chiar dacă te afli la dietă, nu le consuma în exces.

cum pot slabi rapid

Citeste si: CITEȘTE: Când este bine să mănânci fructe

 

Idei de cină pentru cei care vor să slăbească

Piept de pui cu legume la tigaie și salată de varză cu mărar  – datorită puiului, vei asigura proteinele, iar datorită salatei de varză vei asigura doza de carbohidrați și fibre de care ai nevoie. Poți pregăti atât puiul, cât și legumele (mazăre, morcov, broccoli, fasole verde, conopidă) în combinație, dar și separat. Pentru salata de varză vei avea nevoie doar de 2 linguri de ulei de măsline.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Doradă la cuptor cu salată de morcov și țelină  – acest meniu este perfect pentru o cină ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să puneți dorada la cuptor și să radeți legumele alese. Astfel, veți oferi organismului vostru sursa de nutrienți de care are nevoie.

Ceafă de porc la tigaie cu salată verde și legume  – datorită faptului că ceafa de porc își va lăsa propria grăsime în tigaie, nu veți avea nevoie de ulei. Iar pentru salata verde cu legume, veți avea nevoie de salată verde, zeamă de lămâie, castravete, ardei gras, ceapă verde și ridichi. Astfel, ați obținut o cină delicioasă și totodată sățioasă.

Salată asortată cu ton  – așa cum am menționat anterior, NU se recomandă  tonul în ulei, prin urmare, veți folosi ton în suc propriu. Pe lângă acest ingredient principal, veți mai avea nevoie și de salată verde, rucola, ridichi, castravete, ardei gras, roșii cherry (2-3 roșii), lămâie, pătrunjel și măsline.

Salată de valeriană cu spanac  – puteți găsi aceste două ingrediente în comerț. Datorită acestui meniu, veți putea oferi organismului o sursă potrivită de fibre. În plus, pe lângă această salată, puteți adăuga și fructe de mare sau pui tras la tigaie, măsline, ceapă, ardei și morcov. În plus, puteți asezona cu o lingură de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie.

alimente pentru dieta de slabire

Citeste si: CITEȘTE: Top 10 alimente care te ajută să slăbești

 

Salată caldă de legume cu vită la cuptor  – vita o pregătiți la cuptor (se recomandă să fie rumenită), iar în același timp puteți să vă ocupați și de salată. Veți avea nevoie de 2 morcovi tăiați fâșii, țelină, o ceapă și adaugă-le în tigaia încinsă (cu o lingură de ulei de măsline), alături de fasole verde. Puteți asezona cu sare, piper și curry.

Salată cu macrou afumat  – acest meniu reprezintă o salată destul de generoasă care are în compoziția sa câteva măsline, ceapă, macrou afumat tăiat bucăți, ceapă verde, pătrunjel și 2 roșii cherry.

Ciorbă de lobodă cu ceapă verde  – pentru a consuma o ciorbă de lobodă delicioasă, iar în același timp să te ajute și să slăbești, vei avea nevoie doar de ceapă, morcov, borș/lămâie, lobodă, fasole verde și ardei gras.

Copănele de pui la cuptor cu murături  – acest meniu se prepară foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți într-o cratiță 2 copănele de pui, cu un morcov tăiat cuburi, o ceapă și 3 căței de usturoi (în coajă), apoi se dă la cuptor până se rumenesc. Alături puteți mânca și murături, pregătite în casă.

Cotlet de porc la tigaie cu salată verde  – în salată poți adăuga și pătrunjel, ceapă, castravete, ardei, ciuperci și măsline. Iar în ceea ce privește cotletul de porc, acesta nu are nevoie de ulei pentru a fi gătit.

ce alimente nu se recomanda sa se consume seara

Citeste si: Metode care te ajută să slăbești fără să ții o dietă strictă



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies