Ce să vizitezi în Catania! Cum să îți petreci timpul în una din cele mai populare locații din paradisul sicilian

catania
Catania

Catania, un oraș vibrant situat la poalele vulcanului Etna, este una dintre cele mai fascinante destinații din Sicilia. Află din acest articol ce trebuie să vizitezi dacă ți-ai plănuit o vacanță în Catania.

Cu o istorie bogată, o arhitectură impresionantă și o cultură plină de viață, Catania oferă vizitatorilor o mulțime de experiențe memorabile. Această destinație este una dintre cele mai populare din Sicilia și este aproape de multe alte orășele ce merită vizitate. Fie că ești pasionat de istorie, arhitectură, natură sau gastronomie, Catania are câte ceva de oferit pentru toată lumea. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt principalele atracții turistice din Catania și ce trebuie să descoperi, dacă vrei să ai o vacanță de neuitat.

Centrul istoric al Cataniei

Citește și: Cele mai bune locuri pentru fotografii de toamnă

catania obiective turistice
Catania[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 locuri pe care le poți vizita în Paris. Bucură-te de o experiență de neuitat

Centrul istoric al Cataniei, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este un amestec fascinant de arhitectură barocă și peisaje incredibile.

O simplă plimbare prin centrul istoric te va face să iubești acest oraș vibrant. Vei descoperi o mulțime de clădiri și monumente spectaculoase, mai ales pe lângă Piazza del Duomo. De asemenea, această locație este perfectă pentru a descoperi preparatele culinare specifice zonei: arancini, cannoli sau cassatella.

Catedrala Sfânta Agata

Această catedrală impresionantă este dedicată Sfintei Agata, ocrotitoare a orașului Catania. Construită inițial în secolul al XI-lea și reconstruită după un cutremur devastator, catedrala impresionează prin fațada sa barocă și interiorul său somptuos.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Palatul Biscari

Un alt obiectiv turistic fascinant este palatul Biscari, un loc unde arhitectura barocă te va surprinde. Această destinație este adorată de către turiștii care vin să viziteze Catania.

Fontana dell’Elefante

Situată în centrul Pieței Domului, această fântână reprezintă un simbol al orașului Catania.

Statuia elefantului negru, realizată din lavă, poartă pe spate un obelisc egiptean și este considerată un protector al orașului.

Vulcanul Etna

ce sa vizitezi in catania
Ce să vizitezi în Catania[Sursa foto: freepik]

Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, domină peisajul din Catania și este una dintre principalele atracții turistice din zonă. O excursie pe Etna este o experiență de neuitat, care îți oferă o priveliște extraordinară. Poți alege dintre diverse trasee de drumeție care te duc pe pantele vulcanului, dacă ești mai aventurier sau dacă preferi o metodă mai ușoară, poți explora vulcanul urcând cu telefericul, care te duce aproape

de zonele superioare ale muntelui.

Piața de pește

sicilia
Sicilia[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Sicilia este cunoscută pentru gastronomia incredibilă și pentru preparatele din pește și fructe de mare. Piața de pește din Catania, La Pescheria, este renumită în toată Sicilia! Este o locație autentică, unde vei simți cu adevărat că ai pășit pe meleaguri siciliene. Vei putea descoperi pești de toate tipurile, homari și multe alte fructe de mare. De asemenea, în această piață poți chiar să deguști fructe de mare prăjite.

Piața de pește din Catania este deschisă în fiecare dimineață, cu excepția zilei de duminică.

Amfiteatrul Roman

Catania are o istorie impresionantă, ce merită descoperită. De departe, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Catania, pentru pasionații de istorie, este să viziteze toate ruinele romane, din jurul centrului orașului.

Plimbare în apropierea Cataniei

Cu toate că acest oraș este unul extraordinar, nu poți să vii în Catania fără să descoperi și frumusețile din jurul său. Unul dintre cele mai frumoase orașe din Sicilia este Taormina, care se află în apropierea Cataniei. Există o mulțime de trenuri care te duc în această destinație. Taormina este o stațiune de lux, amplasată la marginea unui munte, oferind turiștilor priveliști excepționale. Această destinație este o oază de relaxare, fiindcă există o mulțime de magazine, străzi cochete și restaurante foarte apreciate.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Vacanță în Sicilia. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le vezi în insula italiană

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies