Pe lângă faptul ca este o sursa bună de energie, cafeaua îți oferă și o cantitate bună de antioxidanți și nutrienți. Iubitorii de cafea care s-au plictisit de combinațiile deja existente propun o nouă combinație delicioasă și sănătoasă în același timp. După părerea experților, câteva picături de ulei de cocos adăugate în cafea pot face și minuni și îi pot da acesteia un gust unic.
Trebuie, însă, să se țină cont de faptul ca este o bautură bogată în grăsimi, asa ca, dacă urmezi o dietă specială, discută cu medicul tău înainte de a încerca aceasta băutură.
Ce se întâmplă dacă adaugi ulei de cocos în cafea
Uleiul de cocos este una dintre cele mai sănătoase grăsimi existe și aduce extrem de multe beneficii. Pe lângă acestea, cafeaua împreună cu grăsimile saturate oferă mai multa energie decât dacă consumi cafeaua neagră sau doar cu lapte.
Pe lângă acestea, TLM-urile ajuta la menținerea greutății sub control dând senzația de sațietate mai mult timp. Aceste substanțe au o lungime moleculara mica, de aceea nu au nevoie de bilă pentru a fi dizolvate și astfel intra mai ușor în celule transformându-se instant în energie.
Beneficiile uleiului de cocos în cafea
1.Uleiul de cocos în cafea oferă mai multa energie decât o cafea obișnuită. În plus, se poate consuma fără zahăr și astfel se reduc caloriile.
2.Înlocuirea laptelui cu uleiul de cocos ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar. Uleiul de cocos conține acid lauric și acid caprilic care lupta împotriva virușilor și altor patogeni.
În plus, uleiul are și proprietăți anti-virale și anti-bacteriene datorate prezenței acidului lauric care se mai găsește și în laptele matern. Acidul acesta influențează doi hormoni digestivi care transmit creierului dacă ești sătul sau nu.3.Uleiul de cocos ajută metabolismul să nu devină mai lent odată cu trecerea timpului. Specialiștii au observat ca persoanele care consumă astfel de cafea ard cu 200 de calorii mai mult decât cei care nu au uleiul de cocos inclus în dietă.
4.Uleiul de cocos împreună cu compușii din cafea stimulează tranzitul intestinal și menține sănătos sistemul digestiv.
5.Uleiul de cocos te poate ajuta sa crești nivelul de colesterol bun care ajuta la protejarea inimii. Trebuie să se țină cont, însă, de faptul ca aceasta schimbare cu scop medical trebuie aprobată de medic.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
6.Cafeaua și uleiul de cocos ajuta la reglarea nivelului de zahar din sânge și previn scăderile de glicemie. Pe lângă acestea, acidul lauric din uleiul de cocos protejează împotriva complicațiilor diabetului, iar cafeaua scade riscul de diabet zaharat de tip 2.
7.Cafeaua îmbunătățește activitatea creierului, dar uleiul de cocos are anumite beneficii în acest sens. Anumite cercetări arata ca celulele din creier ale pacienţilor care suferă de Alzheimer sunt hrănite mai bine cu energie provenită din ulei de cocos.
Efectele adverse ale combinației de ulei de cocos și cafea
Uleiul de cocos din cafea nu este benefic pentru toată lumea. Daca alegi sa consumi aceasta băutură dimineața și sa renunți la micul dejun îți poți priva organismul de nutrienți importanți adică îți poți pune sănătatea în pericol. Chiar dacă uleiul de cocos are multe vitamine şi minerale, acesta nu poate înlocui o masă echilibrată.
Deşi cafeaua cu ulei de cocos îţi accelerează metabolismul şi te poate ajuta să slăbești, trebuie să fii în continuare atent la numărul de calorii din dietă. Întotdeauna să te asiguri că ai o alimentaţie sănătoasă, care nu depăşeşte nevoile tale zilnice.
Afecțiunile cronice cum ar fi problemele cu fierea sau pancreatita, obligă pacientul la o cantitate limitată de grăsimi, aşa că asigură-te că nu depăşeşti recomandările medicului decât dorești sa încerci aceasta băutură.
Citeste si: Cum scapi de mirosul urât din mașina de spălat. Trucuri practice
Cât ulei de cocos poți consuma
Atunci când adaugi ulei de cocos în cafea trebuie sa adaugi în primele dați o linguriță și sa amesteci bine. După câteva săptămâni poți crește cantitatea de ulei, dar numai dacă te asiguri că nu depăşeşti cantitatea zilnică recomandată (70 de grame de grăsimi pe zi la un consum de 1800 de calorii).
Este foarte importantsă alegi şi uleiul de cocos potrivit. Există două tipuri: rafinat şi nerafinat.
Uleiul de cocos nerafinat sau virgin este pur, extras direct dintr-o nucă proaspătă. Există două moduri de procesare pentru acest tip de ulei: uscare rapidă şi presare umedă. În primul caz, nuca de cocos este uscată rapid, iar apoi uleiul este stors mecanic. În al doilea caz, uleiul este extras înainte de coacere. În acest stadiu ai lapte de cocos, care este, ulterior, procesat şi separat de apă prin fierbere.
Pentru uleiul rafinat exista o singură metodă de extragere: nuca este uscată prin coacere şi apoi este albită prin filtrare. Acest tip este folosit mai mult în industria frumuseţii, pentru balsamuri de păr sau alte cosmetice pentru că uleiul de cocos obţinut este mai transparent și prezintă un gust mai ușor. Pentru cafea este recomandat uleiul de cocos nerafinat.
Rețeta de cafea cu ulei de cocos
Aveți nevoie doar de 43 de ml de cafea proaspătă, 100 de ml de apă de cocos, câteva frunze de mentă şi cuburi de gheaţă pentru a prepara aceasta băutură delicioasă. Se amestecă totul bine și se consuma băutură proaspătă.
Citeste si: Trucul cearșafului de pat. Ce trebuie să facem pentru un somn liniștit
Citeste si: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete