Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete
Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Rutina de dimineață corectă este extrem de importantă pentru o zi perfectă din toate punctele de vedere.

Ziua bună se cunoaște de dimineață, spune o veche vorbă din bătrâni, așa că iată de ce trebuie să ții cont pentru ca întreaga zi să fie una productivă și plină de energie. Rutina de dimineață este extrem de importantă.

De ce e important să ai o rutină sănătoasă în fiecare dimineață

Medicii din întreaga lume vorbesc despre niște obiceiuri de care trebuie să ținem cont în fiecare zi pentru a avea o stare de bine.

Rutina de dimineață constă de la trezirea la aceeași oră, până la pregătirea unui mic dejun consistent, câteva exerciții fizice și un duș care să ne dea energie, toate aceste mici trucuri sunt baza unei zile bune.

Odată cu mutarea serviciului de la birou acasă, multe persoane au renunțat la rutina de dimineață pentru a prinde în plus câteva zeci de minute de somn. Iar acest lucru a dus, în cele mai multe dintre cazuri, la probleme cu greutatea, probleme ale tenului sau  chiar la depresii.

Rutina de dimineață în 6 pași simpli

Cei șase pași pe care trebuie să îi urmezi garantează o stare de bine și o stare de energie care se va menține pentru întreaga zi.

Citeste si: CITEȘTE: Fructele TOAMNEI. Ce beneficii aduc sănătății și organismului

Evită amânarea alarmei

Încearcă să te trezești de la prima alarmă și evită să amâni alarma, deoarece, potrivit mai multor studii, te poți trezi mult mai obosit dacă vei sta din 10 in 10 minute semi-treaz să faci

acest lucru. Așază telefonul undeva mai departe de tine pentru a te obliga să te ridici. Specialiștii recomandă trezirea la aceeași oră chiar și în weekend ori în vacanță, chiar dacă multe persoane vor să aloce mai mult timp odihnei în aceste zile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Fă câteva exerciții fizice după ce te trezești

Nu te ridica brusc din pat și alocă 3-5 minute pentru a te dezmorți. Niște exerciții de stretching îți îmbunătățesc circulația și te ajută să te simți mai enerfic atât fizic, cât și psihic. După micul dejun poți face mai multe exerciții fizice cu greutăți ori pe bicicletă sau banda de alergat.

Ce sa faci dimineata
Ce sa faci dimineata pentru a avea o zi perfecta[Sursa foto: PixaBay]

Bea apă imediat ce te trezești

Este foarte important să te hidratezi imediat ce te-ai ridicat din pat. Un pahar cu apă călduță cu lămâie te ajută să te energizezi și te ajută să ai parte de o digestie mai ușoară pe parcursul întregii zile.

Citeste si: Trucuri pentru dinți albi și un zâmbet de Hollywood


Fă duș

În timpul nopții transpiri. Apa te ajută să scapi de dureri musculare. În cazul în care optezi pentru un duș scoțian, alternând apa caldă cu cea rece, ai grijă să te îmbraci adecvat în cazul în care ieși din casă. Evită spălarea părului dimineața în cazul în care știi că răcești repede. Poți folosi geluri de duș revigorante cu extracte din lămâie, castravete.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Micul dejun, obligatoriu în fiecare zi

Sărirea peste micul dejun constituie, din start, o zi nereușită. Corpul are nevoie de nutrienți sănătoși pentru a avea energie în primele ore ale zilei, după o noapte de somn. Rutina de dimineață începe cu un bol cu cereale sau un iaurt cu fructe ori o omletă cu niște legume sunt esențiale pentru a stimula activitatea cerebrală și pentru a asigura o stare de sațietate pentru câteva ore, până la masa de prânz. Micul dejun este cheia siluetei tale, căci corpul va avea timp să ardă caloriile oferite.

Rutina de zi cu zi
Rutina de zi cu zi include și micul dejun[Sursa foto: PixaBay]

Nu ești obișnuit să mănânci dimineața și îți este imposibil să consumi ceva la prima? Obiceiurile alimentare se educă și ele și poți începe în fiecare zi să consumi câte puțin, până ajungi la un mic dejun consistent. Poți apela și la smoothie-uri din legume și fructe, care îți vor da instantaneu un boost de energie.

Nu uita de rutina tenului

Nu uita nici de rutina zilnică legată de ten. Aplică o cremă hidratantă, o cremă cu SPF și acest lucru te va ajuta să ai o piele strălucitoare și fără imperfecțiuni.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

5 Metode naturiste de exfoliere a tenului

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies