Ce trebuie neapărat să vizitezi în Israel. „Israelul este o țară a contrastelor”

Ce să vizitezi în Israel
Ce trebuie neapărat să vizitezi în Israel. „Israelul este o țară a contrastelor”

Află din rândurile următoare care sunt obiectivele turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi când ajungi în Israel.

Israelul este o țară spectaculoasă cu o puternică încărcătură emoțională. Considerată ca fiind țara creștinismului, Israelul ascunde în spatele său nenumărate povești religioase, dar și multe alte locuri care așteaptă a fi descoperite. Pe lângă încărcătura spirituală pe care ți-o oferă Israelul, această țară este cunoscută și pentru gastronomia impresionantă, dar și pentru poveștile istorice, fiind o țară plină de situri arheologice. 

Aflat la aproximativ 3 ore față de România, Israelul poate fi vizitat tot timpul anului.

Perioada ideală pentru o vacanță în această țară este din septembrie până în mai, pentru cei care nu se adaptează ușor la temperaturile ce depășesc 30 de grade Celsius.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, Adina Halas, întoarsă recent din Israel, a venit în platoul emisiunii cu impresii după minunata sa călătorie în Țara Sfântă, dar și cu sfaturi și recomandări pentru cei care plănuiesc o vacanță în Israel.

Israelul este o țară a contrastelor, este un mixt și dincolo de locurile religioase pe care le poți vizita aici și ai mult mai multe activități la dispoziție decât ai putea crede. În afară de locurile religioase, în Israel poți să vizitezi și multe situri arheologice. Aici este foarte multă istorie, dar și artă, gastronomie diversă, oameni minunați ”, spune Adina Halas.

Ce trebuie neapărat să vizitezi în Israel 

Citește si: Istoria castelul Bran și mitul contelui Dracula

Ce să vizitezi în Israel
                   

Atunci când ajungi în Israel trebuie să-ți pui pe listă mai multe locuri și obiective turistice pe care pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Printre acestea se află cele două orașe spectaculoase din Israel, Tel Aviv și Ierusalim, care ascund nenumărate povești.

Tel Aviv

Despre Tel Avid, Adina Halas spune că este un oraș vibrant, cosmopolitan, care se află într-o continuă expansiune.

Yaffa

Citește si: Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Ce să vizitezi în Israel

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În Tel Aviv trebuie neapărat să mergeți pe jos în Yaffa, partea sudică, antică a orașului Tel Aviv, care a fost atestată în urmă cu aproximativ 2000 de ani. Acest loc cuprinde numeroase povești istorice și are o grămadă de vestigii arheologice de văzut. Acolo există și un pod cu semnele zodiacului.

Legenda spune că dacă mergi pe el până la semnul tău zodiacal și ți mâna acolo în timp ce privești marea și îți pui o dorință, aceasta se va împlini.

Piața Carmel

Piața Carmel este o explozie de culoare și arome. Acolo găsești nenumărate fructe, legume, condimente și multe altele. Este neapărat necesar să vizitezi măcar o dată acest loc din Israel și să guști din preparatele producătorilor locali.

Dacă tot vorbim despre mâncare, Israelul este cunoscut pentru gastronomia sa extraordinară, fiind raiul vegetarienilor. „ Israelienii sunt cei care au cele mai multe fabrici de carne alternativă .”, explică Adina Halas, care a fost de-a dreptul impresionată de bucatele pregătite în Israel.

Parcul Național Cezareea Maritima

Cezareea Maritima este cunoscut ca orașul lui Irod și se află la jumătatea distanței dintre Tel Aviv și Yaffa. A fost un oraș antic de pe coasta Mediteranei, car acum se află în ruine și este inclus într-un parc național.

Biserica Creștină Tatăl Nostru

 Potrivit tradiției creștine locale, într-o peșteră din această biserică, ucenicii s-au adunat în jurul Mântuitorului și au învățat de la el rugăciunea Tatăl Nostru.

Grădina Ghetsimani

Grădina Ghetsimani este un alt loc cu o însemnătate religioasă, fiind locul unde Iisus a mers de nenumărate ori pentru a se ruga și tot locul unde Mântuitorul a fost și arestat.

Muzeul israelian din  Ierusalim

 „ La muzeul israelian din Ierusalim se găsesc scrierile de la Marea Moartă, cele care au fost descoperite în epoca modernă și care sunt vechi de 2000 de ani, multe dintre ele fiind pomenite în Biblie .”, explică Adina Halas.

Râul Iordan

Citește si: Cum se acordă primul ajutor în avion. ”Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport.”

Ce să vizitezi în Israel

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Râul Iordan și Marea Moartă constituie granița dintre Israel și Iordania. În jurul Mării Moarte se află deșertul iudaic și Masada, iar unii arheologi consideră că cele două cetăți, Sodoma și Gomora, zac și azi sub apele din zona de sud ale mării.

Mormântul Sfânt

Nu poți să treci din Ierusalim și să nu vizitezi Mormântul Sfânt. Acest loc cu o puternică semnificație religioasă este plin de spiritualitate.

La Mormântul Sfânt se află și Zidul de Vest cunoscut sub numele de Zidul Plângerii, care constituie un loc de rugăciune și pelerinaj. Acolo există o tradiție care datează din anul 1973 și spune că dorințele se împlinesc mai repede dacă sunt scrise pe bucățele de hârtie. Astfel, credincioșii își scriu dorințele pe o bucățică de hârtie și o pun între crăpăturile zidului, așteptând ca acestea să se împlinească.

Sfaturi pentru cei care vor să viziteze Israelul

Citește si: Cum te pregătești pentru o călătorie cu propria mașină?

Ce să vizitezi în Israel

Adina Halas a oferit și câteva sfaturi pentru cei care plănuiesc o vacanță în Israel. Trebuie să luați în calcul faptul că Israelul nu este un oraș ieftin și trebuie să aveți un buget bine pregătit înainte să-l vizitați. De asemenea, pentru a descoperi mai multe despre poveștile din Israel, este recomandat să apelați la serviciile unui ghid turistic.

„Recomand ghid cel puțin atunci când ești în Ierusalim și vrei să vizitezi locurile sfinte. Pentru a fi așezate ca într-o poveste, să existe o cronologie, ai nevoie de un ghid. Bineînțeles, poți să te duci singur și să descoperi lucruri dacă ești a doua sau a treia oară în Israel. Atunci îți este foarte ușor pentru că doar completezi ce ai văzut prima dată cu lucruri noi, însă cu siguranță recomandarea mea este să vă luați ghid dacă ajungeți în Ierusalim. În Tel Aviv lucrurile sunt mai simple. Cu siguranță te descurci fără probleme și fără să ai un ghid, însă și acolo sunt locuri istorice și situri arheologice unde este bine să ai pe cineva care să te îndrume, dar nu este necesar ca în Ierusalim.”, a spus Adina Halas.

„Este o țară scumpă. Cel mai bine este să studiezi ofertele agențiilor de turism ori atunci când vezi niște bilete ieftine de avion, să te uiți și la cazare. Israelul nu este o țară extrem de scumpă, dar este destul de scumpă pentru care merită să strângi bani la pușculiță.”, a adăugat Adina Halas.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce să vizitezi în Seychelles. “Există o mică insulă care este locuită de un singur resort luxury, unde ajungi numai dacă ai aprobarea să mergi cu elicopterul."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies