Ce trebuie să facă femeile pentru a salva morcovii înnegriți. Trucul util care previne risipa alimentară!

Ce trebuie să facă femeile pentru a salva morcovii înnegriți. Trucul util care previne risipa alimentară!
Ce trebuie să facă femeile pentru a salva morcovii înnegriți. Trucul util care previne risipa alimentară!

Află din rândurile următoare cum poți să salvezi morcovii care s-au înnegrit și descoperă sfaturi utile pentru a prelungi termenul de valabilitate al legumelor.

Risipa alimentară este o problemă des întâlnită în zilele noastre, unde avem tendința de a cumpăra mai mult decât avem nevoie, fără să conștientizăm ca alimentele perisabile ajung la gunoi dacă nu sunt consumate la timp. Pe lângă efectele negative pe care acest comportament îl are asupra mediului, risipa alimentară ne poate afecta serios și buzunarul, iar, ținând cont de scumpirile care s-au produs în ultimul timp și care cel mai probabil vor continua să existe, ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a arunca un aliment.

Din fericire, există anumite trucuri care să ne ajute să „readucem alimentele la viață”, chiar și atunci când pare că locul lor este fix în coșul de gunoi.

Cum să salvezi morcovii care s-au înnegrit

Citește și: Cum poți prelungi termenul de valabilitate al ouălor. Trucul util pe care fiecare gospodină ar trebui să îl știe

Ce trebuie să facă femeile pentru a salva morcovii înnegriți. Trucul util care previne risipa alimentară!
Ce trebuie să facă femeile pentru a salva morcovii înnegriți. Trucul util care previne risipa alimentară![Sursa foto: freepik]

Morcovii au un termen de valabilitate relativ scurt, iar adesea ei ajung să se înnegrească pentru că sunt deshidratați. Astfel, atunci când observăm că își pierd din aspectul lor plăcut, putem să recurgem la un truc util menit să rezolve această problemă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Acest truc te va ajuta să îi rehidratezi și să le redai prospețimea de odinioară.

Tot ce ai nevoie este un castron adânc și apă. Așează morcovii moi și negri într-un castron adânc. Apoi adăugă apă, asigurându-te că sunt bine acoperiți. Introdu recipientul la frigider și așteaptă minimum 24 de ore. După ce s-a scurs timpul, morcovii tăi își vor recăpăta aspectul normal. Pentru a îndepărta petele negre, trebuie doar să-i decojești puțin.

Cum depozitezi corect legumele, astfel încât să le prelungești termenul de valabilitate

Citește și: Cum îți dai seama dacă un avocado este copt. Trucul te va scăpa cheltuielile în plus

Cum depozitezi corect legumele, astfel încât să le prelungești termenul de valabilitate
Cum depozitezi corect legumele, astfel încât să le prelungești termenul de valabilitate[Sursa foto: freepik]

Este foarte important ca după ce ne-am făcut stocul de legume de la piață sau din supermarket să știm cum să le depozităm corect astfel încât să prelungim termenul lor de valabilitate.

De aceea, este foarte important să nu le depozităm în punga în care au fost cumpărate. Ele trebuie scoase din punga, șterse de umezeală și depozitate la rece. Asigură-te că folosești sertarul special destinat fructelor și legumelor. De asemenea, poți să pui și un prosop peste ele pentru a prevenii instalarea umezelii și deteriorarea acestora.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce se întâmplă dacă pui un cub de gheață în mâncare. Gospodinele pricepute știu acest secret

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies