Ce trebuie să faci în momentul în care varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată. Sorin Bontea are un truc care nu a dat greș niciodată.
Care este trucul pentru varza de sarmale, dacă este prea acră sau sărată. Trucul lui Sorin Bontea ar putea scoate multe gospodine din dificultate.
Citește și: Rețetă de chec cu portocale și cacao. Un desert delicios pentru întreaga familie
Ce să faci dacă varza de sarmale este acră sau sărată
Dacă ai fost vreodată pus în situația în care varza murată pentru sarmale a fost prea acră sau prea sărată, există un truc special care te va scoate din acest impas.
După spusele lui chef Sorin Bontea, dacă avem o varză care este prea acră sau sărată, putem spăla frunzele în apă călduță sau să le punem în apă aproximativ o oră, înainte să pregătim delicioasele sarmale pentru masa de Crăciun.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a
Citește și: Rețeta Annei Lesko pentru cozonacul cu nucă și vișine. Care este secretul artistei
Rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea
Sorin Bontea a transmis că folosește carnea mixtă, un amestec de carne tocată de porc și de vită, o jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame ceapă, dar și costițe afumate pentru a avea un gust delicios.
Acesta folosește circa două kilograme de varză acră.Având în vedere condimentele, chef Sorin Bontea a declarat că folosește doar câteva, mai exact 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.
Chef-ul a spus care sunt pașii pe care îi urmează pentru rețeta de sarmale de sărbători și care este trucul său secret pentru o carne fragedă.
„Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Punem carnea într-un castron mare, apoi adăugăm ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec şi o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea”, a transmis acesta.