Care este secretul lui chef Cătălin Scărlătescu.
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.
Printre cele mai bune rețete încercate de gospodine se află și rețeta de sarmale. Nu există sezon rece fără sarmale. Dacă unii asociază acest preparat doar cu sărbătorile, există o mulțime de români care caută orice pretext pentru a consuma acest preparat.
Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese
Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: A turnat apă de gură pe o bucată de vată și a frecat zona de la subraț. Ce s-a întâmplat
Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”.
Cum se aranjează sarmalele în oală
„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.
Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor.Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.