Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură

Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură
Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură

Care este secretul lui chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.

Printre cele mai bune rețete încercate de gospodine se află și rețeta de sarmale. Nu există sezon rece fără sarmale. Dacă unii asociază acest preparat doar cu sărbătorile, există o mulțime de români care caută orice pretext pentru a consuma acest preparat.

Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: A turnat apă de gură pe o bucată de vată și a frecat zona de la subraț. Ce s-a întâmplat

 

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”.

Cum se aranjează sarmalele în oală


„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor.

Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies