Cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână. Rețeta cu care îți vei încânta invitații

cea mai gustoasa musaca de cartofi cu carne tocata si smantana
Cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână. Rețeta cu care îți vei încânta invitații

Musacaua se poate prepara în mai multe moduri, în funcție de preferințe și gust. Însă știați rețeta celei mai gustoase mucasale de cartofi cu carne tocată și smântână?

Aflați din rândurile următoare care sunt originile acestui fel delicios de mâncare, musacaua, dar și care a fost prima rețetă inventată. În plus, descoperiți și o rețetă cu cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână, care se preparată foarte ușor și rapid.

 

Musacaua face parte din felurile de mâncare, absolut delicioase, fiind foarte apreciată la noi în țară, deși originile nu sunt românești. Acest

fel de mâncare, musacaua, își are originile arăbești, sosind în Balcani,   pe filiera grecească. În mod tradițional, musacaua cu cartofi se prepară fie cu carne de miel, fie cu carne de vită, însă  sunt frecvente și variantele în care se adaugă carnea de porc sau de pasăre.

Modul de preparare pentru musacaua de cartofi, presupune aranjarea straturilor de rondele de cartofi, în care se alternează cu straturile de carne tocată, prăjită cu ceapă și condimente.

După cum puteți vedea, o rețetă de musaca de cartofi cu carne tocată este foarte ușor de preparat și nu are nevoie de foarte multe ingrediente, fiind gata într-un timp foarte scurt. Rețeta originală de musaca grecească, era preparată cu vinete, însă odată cu trecerea timpului, vinetele au fost înlocuite cu cartofii.

Bineînțeles că se poate prepara și o musaca mixtă, care să conțină, pe lângă carnea tocată de porc, atât cartofi fierți cât și vinete prăjite, ceea ce va aduce un plus de culoare și gust rețetei.

Iar pentru a vă bucura cu adevărat de gustul acestui preparat de mâncare, se spune că printre cele mai potrivite băuturi care se pot consuma cu musacaua de cartofi, se numără berea blondă și vinul roșu sau alb. Însă pentru a înțelege mai bine cum se poate prepara acest delicios fel de mâncare, v-am pregătit o rețetă rapidă și absolut gustoasă.

musaca reteta originala

Citeste si: Cu ce se mănâncă APIO

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

List ă de ingrediente pentru musaca de cartofi cu carne tocată și smântână

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : carne tocată de porc (1 kg), ceapă tocată (100 de grame), puțin ulei vegetal, sare și piper (măcinat), cartofi (aproximativ 1.5 kg), rozmarin sau cimbru uscat (după gust), smântână (500 de grame) și 3 ouă.

musaca de cartofi simpla

Citeste si: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână

 

Cum să prepari această rețet ă gustoasă

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe cartofii. Atenție însă, aceștia trebui să fie fierți în coajă! După fierbere, îi veți lăsa să se răcească, iar apoi îi veți curăța de coajă și îi veți tăia felii, cam de jumătate de deget grosime.

Următorul pas este reprezentat de cantitatea mică de ulei, pe care o veți pune în tigaie, peste care veți adăuga carnea de porc și ceapa și le veți căli la foc mare. Asezonați cu sare și piper, după gust. Apoi ungeți o tavă cu puțin ulei și așezați în ea jumătate din cantitatea feliilor de cartofi fierți, pe care o veți asezona cu puțină sare și rozmarin sau cimbru uscat.

Puneți apoi peste cartofi, un strat de carne tocată, în strat uniform, iar apoi deasupra, veți pune și restul feliilor de cartofi fierți.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

musaca cu smantana si cascaval

Citeste si: Cum a luat naștere înghețata. Preparatul era consumat de persoanele înstărite

După ce ați aranjat bine și uniform, toate aceste ingrediente în tavă, veți separa ouăle, albușurile le veți bate, cât să fie tari, iar apoi veți amesteca prima dată gălbenușurile cu smântâna, iar apoi veți adăuga peste și albușul pe care tocmai l-ați bătut, însă în cantități mici, treptat. Acest amestec de ou cu smântână, îl veți turna peste musaca. În cazul în care nu aveți ouă, puteți folosi și doar smântână. Tava se pune la cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius și veți aștepta până în momentul în care veți observa că partea de sus va începe să se rumenească. Poate dura aproximativ 15-20 de minute.

După ce musacaua este gata, veți opri focul, veți scoate tava din cuptor și veți mai aștepta pentru încă cel puțin 15 minute, înainte să o serviți. Poftă bună!

musaca de cartofi fara sos bechamel

Citeste si: Cum a luat naștere PÂINEA. „A fost scânteia evoluționară care a dus la dezvoltarea unor entități statale și politice mari”



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Variola maimuței. Ce este, care sunt simptomele și cât de gravă este boala

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies