Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!
Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Știai că ceaiul negru este consumat zilnic de sute de milioane de oameni de pretutindeni? Este deosebit de apreciat pentru calitățile sale răcoritoare și energizante care sunt cu totul benefice pentru organism, dar și pentru gustul sau aromat și intens.

Ceaiul negru: proprietăți și beneficii! Știai că ceaiul negru este consumat zilnic de sute de milioane de oameni de pretutindeni? Este deosebit de apreciat pentru calitățile sale răcoritoare și energizante care sunt cu totul benefice pentru organism, dar și pentru gustul sau aromat și intens.

Desi ceaiul este originar din China, în prezent, cea mai mare producție de ceai negru are loc în Kenya, iar tara cu cel mai mare consum din lume este Turcia.

Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!
Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Felul în care se produce ceaiul negru

Ceaiul negru, la fel ca și ceaiul verde, provine din frunzele aceleiași plante, respectiv arbustul de ceai Camelia Sinensis. Diferențele dintre cele doua tipuri de ceai, respectiv de compuși chimici, culoare și arome provin de la modalitatea în care frunzele de ceai sunt procesate după cules. Astfel, ceaiul verde este procesat din frunze care au fost opărite și uscate imediat după recoltare, în timp ce modalitatea în care se fabrică ceaiul negru implica mai multe etape și este mai complexă, intre care măcinarea și

oxidarea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Un aspect demn de luat în considerare care influențează aroma și intensitatea ceaiului negru este momentul în care au fost culese frunzele. Există posibilitatea de recoltare anuală ori multianuală iar momentul din an în care a fost cules sortimentul de ceai negru influențează aroma și savoarea acestuia.

Beneficiile ceaiului negru

Există numeroase studii care să ateste efectele pozitive pe care ceaiul negru le are asupra organismului și a stării generale de sănătate, ceaiul negru fiind recunoscut pentru aportul său.

Citeste si: Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate!

Citeste si: Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate!

Este un ajutor de nădejde în prevenirea și combaterea anumitor probleme medicale. Prezentam în cele ce urmează principalele proprietăți pe care ceaiul negru le aduce prin consumul său:

  • Îmbunătățește starea generala de sănătate
  • Stimulează activitatea cerebrala
  • Ajuta la controlul nivelului de zahar din sânge
  • Poate reduce riscul apariției accidentului vascular cerebral
  • Previne afecțiunile cardiovasculare
  • Contribuie la reducerea colesterolului „rău”
  • Regenerează pielea și ajută la cicatrizarea arsurilor
  • Ajută la întărirea sistemului osos
  • Îmbunătățește sănătatea orală
  • Combate stresul


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies