Tortul de ciocolată cu glazură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort de ciocolată cu glazură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort de ciocolată cu glazură, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort de ciocolată cu glazură, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră și 40 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tort de ciocolată cu glazură
- ulei
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 400 g făină
- 6 linguri de pudră de cacao
- sare (după gust)
- 2 plicuri de praf de copt
- 150 g ciocolată cu lapte
- o ceașcă de cafea fierbinte
- 460 g unt(la temperatura camerei)
- 800 de grame de zahăr granulat
- 5 ouă
- o esență de vanilie
- 1,6 l de lapte(la temperatura camerei)
- 120 g amidon de porumb
- 100 g fulgi de ciocolată
- bomboane de ciocolată (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!
Mod de preparare - Tort de ciocolată cu glazură
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 4 tăvi rotunde de tort, pe care vom așeza hârtie de copt și pe care le vom mai unge cu puțin ulei.
Pasul 2. Imediat apoi, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, pentru a ne ocupa de prepararea tortului nostru propriu-zis, în care vom adăuga 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 400 de grame de
făină, 2 linguri de pudră de cacao , sare (după gust) și 2 plicuri de praf de copt. Cu ajutorul unui tel, le vom amesteca bine, iar momentan, bolul se va lăsa deoparte.Pasul 3. Vom avea nevoie acum de un alt bol, în care vom adăuga 150 de grame de ciocolată cu lapte mărunțită în prealabil.
Pasul 4. Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și 400 de grame de unt (la temperatura camerei), tăiat în cubulețe mai mici, pe care îl vom zdrobi cu ajutorul uni mixer.
Pasul 5. Odată amestecate acest ingrediente, urmează și ca ciocolata pe care am topit-o, să fie adăugată în acest bol. Abia mai apoi vom adăuga și 400 de mililitri de lapte (la temperatura camerei).
Pasul 6. Imediat apoi, vom bate separat, într-un alt bol, și cele 5 albușuri de ou, până când vom obține o spumă din ele. Abia apoi vom adăuga peste ele și 100 de grame de zahăr granulat, pe care le vom încorpora cu albușurile.
Pasul 7. Compoziția se va turna în cele 4 tăvi, stratul fiind nivelat cu ajutorul unei spatule. Tăvile se vor introduce la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 8. Acum este timpul să pregătim crema noastră delicioasă de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de grame de zahăr granulat, 120 de grame de amidon de porumb, 2 linguri de pudră de cacao, un praf de sare, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, vom adăuga și 1,2 litri de lapte. Oala se va pune pe aragaz, la foc mediu și se aduce la punctul de fierbere și se amestecă până când se va îngroșa. Imediat apoi, vom îndepărta oala de pe foc și vom adăuga 100 de grame de fulgi de ciocolată, pe care îi vom amesteca pentru a se topi. Se lasă deoparte pentru a se răci.
Pasul 9. Între timp, vom prepara și glazura de ciocolată pentru tortul nostru. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 100 de grame de lapte (la temperatura camerei), 100 de grame de zahăr granulat, 50 de grame de pudr ă de cacao, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a ajunge la punctul de fierbere, amestecând continuu și pentru a se îngroșa. Imediat apoi, vom opri focul și vom adăuga 60 de grame de unt. Amestecăm și topim untul cu restul ingredientelor. Glazura de ciocolată se va trece printr-o sită, apoi o vom lăsa să se răcească.
Pasul 10. A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Așadar, vom scoate tăvile de blat de tort de la cuptor, ulterior și blatul din tăvi, iar crema se va așeza într-un poș sau într-o pungă, pentru ca primul strat de blat să fie acoperit cu cremă. Procesul se repetă, până la ultimul strat de blat, iar ulterior, deasupra, vom așeza glazura de ciocolată, vom forma câteva vârfuri de ciocolată, peste care vom pune câteva bomboane de ciocolată (după preferințe), iar rețeta este gata!
Tortul de ciocolată cu glazură este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!