Scrumbia este un pește extraordinar, gustos și plin de nutrienți, iar felul în care o poți pregăti poate face diferența între o delicatesă și o mâncare banală.
Scrumbia este un pește extraordinar, gustos și plin de nutrienți, iar felul în care o poți pregăti poate face diferența între o delicatesă și o mâncare banală.
Iată o rețetă de scrumbie la cuptor, o rețetă pentru care toată lumea te va lăuda!
INGREDIENTE
- 4 scrumbii
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- rozmarin uscat
- cimbru uscat
- patrunjel verde
- sare,piper
Citeste si: La limita imposibilului! Un băiat de 4 ani pretinde că este reîncarnarea Prinţesei Diana
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Regina Maria, prăjitura ținută secretă! Un deliciu rafinat- rețeta pas cu pas
Citeste si: Fenomen astronomic rar! Ce nu trebuie să faci niciodată la noapte!
MOD DE PREPARARE
Curatam si apoi spalam scrumbiile. Facem un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin, marar, sare si piper cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte atat pe exterior cat si in interior. Asezam fiecare scrumbie in parte in mijlocul unei folii de aluminiu pe care am uns-o cu ulei de masline. "Imbracam" fiecare scrumbie in folie de aluminiu si apoi le asezam pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor si tinem circa 30 min. dupa care scoatem tava si indepartam cu grija folia de aluminiu de pe fiecare bucata de peste in parte. Lasam scrumbiile pe gratarul tavii si dam la cuptor pentru a se rumeni frumos. Se servesc calde, stropite cu multa zeama de lamaie si patrunjel verde taiat marunt.Citeste si: Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Absolut delicios!
Citeste si: Imagine de colecție! Cum arăta Simona Halep când Serena Williams câştiga primul Grand Slam din cariera ei