Cel mai simplu și rapid desert: prăjitură cu prune și iaurt

Cel mai simplu și rapid desert: prăjitură cu prune și iaurt
Cel mai simplu și rapid desert: prăjitură cu prune și iaurt

Deserturile simple și rapide sunt ideale, mai ales atunci când nu aveți timp sau chef să stați mult în bucătărie. Astăzi vă dezvăluim rețeta pentru prăjitura cu prune și iaurt.

Dacă vreți să faceți ceva dulce, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție, prăjitura cu prune și iaurt este varianta perfectă. Acest desert este pufos, aromat și gata în mai puțin de o oră.

Prăjitura cu prune și iaurt, un desert simplu și rapid

Prăjiturile cu fructe vor fi întotdeauna iubite de toată lumea. Sunt răcoritoare, aromate, nu foarte dulci și în plus, se prepară extrem de repede.

Un alt avantaj este acela că nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente. Astăzi ne-am gândit să vă dezvăluim cea mai simplă rețetă de prăjitură cu prune și iaurt.

Acest desert poate fi preparat de orice gospodină, pentru că nu este nevoie să aveți prea multă experiență în bucătărie. Vă garantăm că nu veți da greș cu această prăjitură.

Și pentru că nu este sezonul prunelor, puteți folosi prune din compot sau de ce nu, chiar prune congelate. Dacă optați pentru a doua variantă, scoateți prunele din congelator cu cel puțin două ore înainte de a le folosi în prăjitură.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În cazul în care alegeți prune din compot, scurgeți-le foarte bine de zeamă, ca să nu vi se lase prăjitura. 

Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru prăjitura cu prune și iaurt:

  • un kg de prune
  • 600 gr de iaurt
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 16 linguri de făină
  • esență de rom
  • scorțișoară măcinată

Cum se face prăjitura cu prune și iaurt

Într-un castron, amestecați uleiul cu zahărul până obțineți o pastă mai groasă. După aceea, adăugați iaurtul și esența de rom și omogenizați.

Puteți folosi și esență de vanilie, dacă vă place mai mult. Începeți să adăugați făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în compoziție, ca să nu rămână cocoloașe.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Trebuie să obțineți un aluat care să aibă consistența smântânii. Spălați prunele, scoateți-le sâmburii și tăiați-le în sferturi. Peste bucățile de prune presărați scorțișoară. Bineînțeles că acest ingredient este opțional. 

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați jumătate din această compoziție. Apoi puneți bucățile de prune presărate cu scorțișoară. După aceea, turnați și cealaltă jumătate din compoziția de aluat. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 30 de minute.

Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Apoi lăsați-o să se răcească și de-abia după aceea o puteți tăia cu un cuțit foarte bine ascuțit.

La final, o puteți pudra cu zahăr sau o puteți lăsa simplă, în funcție de preferințele fiecăruia.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies