Negresa cu cremă de ciocolată este desertul ideal, atunci când vreți să vă bucurați de ceva dulce, preparat în casă. Se face imediat și veți avea nevoie de foarte puține ingrediente.
Negresa este una dintre cele mai rapide prăjituri de casă. Marele avantaj al acestui desert este că poate fi preparat în foarte multe variante, în funcție de preferințele fiecăruia. Astăzi vă dezvăluim rețeta pentru negresă cu cremă de ciocolată.
Negresa cu cremă de ciocolată, cel mai rapid desert
Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt
Citeste si: Ce să mănânci seara pentru a slăbi
Vreți să preparați ceva dulce, dar ați rămas în pană de idei? În acest caz, de fiecare dată vă scoate din încurcătură celebra negresă. Ca să obțineți o prăjitură mai apetisantă, încercați rețeta de negresă cu cremă de ciocolată.
Astfel, veți prepara un desert extrem de delicios și cremos, perfect pentru persoanele care adoră ciocolata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În principiu, sigur veți găsi în casă tot ce aveți nevoie pentru această prăjitură.
Ingrediente pentru negresa cu cremă de ciocolată:
Citeste si: Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită
- 3 ouă
- 150 g unt
- 150 g ciocolata (să aibă cel puțin 54% cacao)
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 50 g cacao
- 100 ml lapte
- 10 g praf de copt
- esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- puțin lapte
Cum se prepară negresa cu cremă de ciocolată
Tocați 100 de grame de ciocolată în robot, ca să obțineți o pudră fină. Restul de 50 de grame se toacă în bucăți mai mari, cu ajutorul cuțitului.
Untul trebuie lăsat la temperatura camerei, înainte să-l folosiți.
Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, peste spuma de unt, în timp ce mixați. Apoi amestecați făina și cacaoa și adăugați-le peste crema de gălbenușuri și unt.
Puneți și pudra de cacao, dar și praful de copt și amestecați bine. La final, adăugați și laptele și încorporați. Separat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Apoi puneți-le peste compoziția preparată anterior și omogenizați.
Ciocolata tocată cu ajutorul cuțitului se pune ultima. Turnați această compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
Negresa trebuie să fie mai moale, aveți grijă să nu o uscați de tot. Până se răcește negresa, preparați crema de ciocolată.
Topiți ciocolata la bain-marie și adăugați lapte, puțin câte puțin, până când veți obține o cremă fină, dar nu foarte subțire. Tăiați negresa în bucăți și puneți cremă de ciocolată pe fiecare în parte.