Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită

Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită
Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită

Tortul egiptean este unul dintre cele mai rafinate deserturi festive. Noi vă dezvăluim o rețetă inedită de preparare, așa cum nici măcar în cofetării nu se face.

Astăzi am pregătit pentru dumneavoastră o rețetă sofisticată, rafinată și extrem de gustoasă. Este vorba despre tortul egiptean, o nebunie de arome de vanilie, nuci, alune și zahăr ars. 

Tortul egiptean, un desert spectaculos

Citeste si: 3 Tipuri de compoziții pentru șnițele de pui

Citeste si: Cum se face BLATUL de TORT cu VANILIE

Trebuie să vă spunem din start că tortul egiptean nu se prepară repede. Este nevoie de răbdare și de îndemânare în bucătărie. Asta nu înseamnă că vrem să vă dezarmăm: oricine poate prepara această bunătate, doar că trebuie să fiți atente la toate detaliile. 

Tortul egiptean are foi de bezea, nuci, alune, zahăr ars, frișcă și cremă de vanilie. Este un desert însiropat, iar vanilia și caramelul se îmbină senzațional. 

Ingrediente pentru foile de bezea

  • 8 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 50 g pesmet
  • 160 g nuci și alune de pădure prăjite și măcinate
  • un praf de sare
  • două plicuri de zahăr vanilat 

Citeste si: Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi

Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 8 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 65 g făină
  • două plicuri de zahăr vanilat 
  • 250 g unt, cu min. 80% grăsime

Ingrediente pentru crema de frișcă și zahăr ars

  • 600 ml smântână pentru frișcă 
  • 50 g zahăr pudră
  • două plicuri de zahăr vanilat 
  • 200 g zahăr pentru caramelizat 
  • 150 g nuci și alune de pădure

Ingrediente pentru decor:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • 200 ml frișcă 
  • 100 g zahăr pentru caramelizat 
  • alune de pădure și nuci

Cum se prepară tortul egiptean

Citeste si: Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii

Citeste si: Cum să faci cea mai ușoară prajitură din 3 ingrediente făra coacere

Prăjiți toate alunele de pădure și toate nucile deodată. După aceea, apucați-vă să pregătiți crema de vanilie, pentru că aceasta trebuie să se răcească foarte bine, înainte să o folosiți. 

Pentru crema de vanilie, puneți laptele pe foc, iar separat amestecați foarte bine cu telul gălbenușurile, zahărul, făina, zahărul vanilat și un praf de sare. 

Peste acest amestec, turnați laptele fierbinte și încorporați foarte bine.

Puneți apoi compoziția să fiarbă pe foc mic, în timp ce amestecați în permanență în ea. Apoi lăsați crema să se răcească. 

Mixați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, până se transformă în spumă. Crema de vanilie se adaugă peste untul mixat și se amestecă foarte bine. 

Acum este momentul să vă apucați de   foile de bezea. Măcinați nucile și alunele de pădure, după ce le-ați prăjit. Albușurile se bat spumă, cu un praf de sare, iar apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează în continuare, până obțineți o spumă ca de bezea. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Puneți apoi nucile, alunele și pesmetul și amestecați ușor cu o spatulă. Compoziția astfel obținută se împarte în 4 părți egale. Fiecare foaie se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit. 

Pentru crema de frișcă, trebuie să caramelizați zahărul, dar aveți grijă să nu se ardă, pentru că devine amar. Zahărul fierbinte se toarnă pe o hârtie de copt, se întinde într-un strat subțire și se lasă să se răcească. 

Apoi îl desprindeți de pe hârtie și îl pisați cu ciocanul de șnițele, de exemplu. Nu trebuie să fie pisat extrem de fin.  Smântâna pentru frișcă se mixează bine și i se adaugă zahărul pudră și cel vanilat. 

În frișcă adăugați zahărul caramelizat, nucile și alunele de pădure, prăjite și măcinate, și amestecați bine. 

Pe un platou mai mare, începeți să montați tortul. Puneți o foaie de bezea, un strat de cremă de vanilie, unul de frișcă, iar foaie de bezea, și tot așa, până terminați foile și cremele. 

Tortul se bagă în frigider, pentru câteva ore. Pentru decor, bateți bine frișca, iar apoi îmbrăcați tortul cu ea. Caramelizați zahărul și apoi îl turnați pe o hârtie de copt. 

Încercați să faceți diferite modele, în funcție de imaginația fiecăruia. După ce se răcesc, le așezați pe tort, iar pe lângă ele puteți pune și nuci și alune de pădure. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cât timp se fierbe arpacașul. Cum prepari cea mai bună colivă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies