Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse

Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse
Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune vitamine pentru femei.

Sănătatea noastră, a tuturor, este cea mai importantă. De aceea, trebuie să ne preocupăm constant de aceasta și să-i oferim corpului nostru toate vitaminele și mineralele esențiale pentru o bună dezvoltare. Cu atât mai mult, atunci când vorbim de femei, acest lucru este mai important. De-a lungul vieții, femeile trec prin diferite perioade și schimbări în viața lor care pot duce la o carență de vitamine. Astfel, sănătatea pielii, a părului, a unghiilor și a întregului organism este influențată de vitamine și minerale.

Mai mult decât atât, schimbările hormonale care se produc pe parcursul vieții unei femei influențează și acestea într-o mare măsură aportul de vitamine și minerale din corp. De aceea, este foarte important să ne preocupăm de sănătatea noastră, să consumăm alimente bogate în vitamine și minerale, iar atunci când observăm că ceva este în neregulă să apelăm cu încredere la ajutorul unui specialist, iar apoi să suplimentăm doza de vitamine necesare.
 

Descoperă vitaminele de care femeile au nevoie și semnele care indică o posibilă carență

Citește și: Ce este anemia. Cauze, simptome și tratament pentru deficitul de fier

Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse
Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse[Sursa foto: freepik]

În primul rând, vitaminele din complexul B sunt foarte importante pentru sănătatea unei femei și au multiple beneficii pe care acestea le aduc organismului nostru.

Vitaminele B sunt esențiale organismului deoarece stimulează creșterea și dezvoltarea sistemului nervos, favorizează acțiunea sistemului imunitar, protejează împotriva anemiei și a cancerului pancreatic. Atunci când vorbim de sănătatea femeii, toate vitaminele care fac parte din complexul B sunt importante, dar trei dintre acestea sunt esențiale: vitamina B6, B12 și acidul folic (vitamina B9), care este cu atât mai important pentru o femeie însărcinată.

În general, deficitul de vitamina B poate apărea în cazul persoanele care consumă cantități mari de alcool sau au o dietă foarte strictă, fără alimente bogate în aceste vitamine.

El se manifestă prin stări de iritabilitate, depresie, confuzie, iar în cazuri grave pot apărea simptome ca inflamația cavității bucale și a limbii.

Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse
Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Vitamina D, este, la rândul său, esențială pentru o bună dezvoltare a organismului unei femei. Aceasta contribuie la asigurarea sănătății osoase, prevenind astfel apariția osteoporozei și a fracturilor pe os patologic.

Specialiștii în domeniu au dovedit faptul că în cazul femeilor, reducerea nivelului de vitamina D poate duce la creșterea riscului de apariție al cancerului de sân, de colon, de ovar, dar și la hipertensiune arterială și accidente vasculare cerebrale.

Printre principalele simptome ale deficitului de vitamina D se numără apariția unor stări de oboseală, dureri musculare, dar și deteriorarea sistemului imunitar.

Vitamina K este o altă vitamină esențială sănătății femeilor.

Aceasta scade apariția fracturilor de șold și contribuie la asigurarea densității osoase. De asemenea, corpul nostru are nevoie de vitamina K pentru a produce proteinele care acționează în timpul procesului de coagulare a sângelui. Astfel, printre principalele simptome ale unui deficit de vitamina K se numără sângerarea abundentă.

Surse naturale de vitamine pentru femei

Citește și: Dieta cu spirulină. Ce trebuie să știi despre acest superaliment plin de nutrienți

Surse naturale de vitamine pentru femei
Surse naturale de vitamine pentru femei[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Specialiștii în domeniu ne recomandă să avem o alimentație echilibrată pentru a beneficia de surse naturale de vitamine. De aceea, este foarte important să consumăm alimente bogate în vitamine și minerale pentru o bună funcționare a organismului.

Fructele și legumele sunt cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumăm pentru a avea parte de vitaminele de care noi femeile avem nevoie. Pe lângă acestea, specialiștii în domeniu recomandă consumul regulat de leguminoase, pește, nuci și migdale, lactate, ouă, dar și produse din categoria „ superfoods ”, considerate cele mai sănătoase alimente pentru reglarea funcțiilor organismului. Printre acestea se numără semințele de chia, quinoa, ghimbir și spirulină.

Mai mult decât atât, vitamina K poate fi procurată din surse naturale cum ar fi murăturile.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

3 idei de snack-uri care te vor ajuta să te menții concentrat la muncă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies