Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr.
Rețetă de Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 200 de grame de Făină
- 120 de grame zahăr alb
- 120 de grame zahăr pudră
- 1 lingură de praf de copt
- 1 cană de lapte vegetal (migdale, ovăz, etc.)
- 1 cană de zmeură
- 2 linguri de ulei vegetal
- zeama de la o lămâie
- coaja rasă de la jumătate de lămâie
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pregătește o tavă rotundă pentru checuri, fie cu foaie de copt, fie cu un strat subțire de ulei, după ce încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Puteți amesteca laptele vegetal, uleiul, sarea, jumătate din zeama de lămâie și jumătate din coaja rasă într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine până când totul este bine amestecat. Apoi, amestecă până când se topește zahărul alb. Poți folosi un mixer, un tel sau o lingură la o viteză mică. Adăugați treptat făina și praful de copt. Amestecați timp de două până la trei minute pentru a vă asigura că făina este complet încorporată.
- Toarnă compoziția în tava pregătită în prealabil. Apoi, acoperă toată suprafața rotundă a formei de copt cu zmeura. Până când checul trece proba scobitorii, coace-l la 180 de grade Celsius timp de 40 până la 45 de minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească într-un loc răcoros timp de cel puțin douăzeci de minute. Acum, pune pe foc o cratiță mică și încălzește zeama de lămâie. Adăugați restul de coajă rasă și întregul zahăr pudră. Opriți focul și continuați să amestecați timp de patru până la cinci minute, până când zahărul se topește complet și obțineți o textură lipicioasă. Glazura poate să fie adăugată sau nu, acest pas este opțional, în funcție de preferințe, însă pentru un gust aparte și mult mai dulce, o puteți turna deasupra, peste care veți pune și câteva decorațiuni, fie din ciocolată, fie speciale de Paște sau fie doar colorate.
- Toarnă glazura de-a lungul checului pe o tavă de servit înainte de a-l pune. Acest lucru va face ca marginile checului să se formeze frumos pe măsură ce se scurge și se răcește. După încă zece până la douăzeci de minute de răcire, poate fi tăiat și servit checul. În plus, puteți adăuga deasupra și câteva decorațiuni colorate, pentru un aspect variant și plăcut. După acest pas, rețeta de astăzi este gata și se poate servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.