Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr. Perfect pentru Paște!

retete de gustare

Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr

Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de cozonaci de Paște a Ilenei Sterp: „Împletesc cele două rulouri și pun cozonacul într-o tavă pe care am uns-o cu puțin unt.”

retete pentru desert
Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 200 de grame de Făină
  • 120 de grame zahăr alb
  • 120 de grame zahăr pudră
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 cană de lapte vegetal (migdale, ovăz, etc.)
  • 1 cană de zmeură
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • un praf de sare

Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

chec de paste
Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • Pregătește o tavă rotundă pentru checuri, fie cu foaie de copt, fie cu un strat subțire de ulei, după ce încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Puteți amesteca laptele vegetal, uleiul, sarea, jumătate din zeama de lămâie și jumătate din coaja rasă într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine până când totul este bine amestecat. Apoi, amestecă până când se topește zahărul alb. Poți folosi un mixer, un tel sau o lingură la o viteză mică. Adăugați treptat făina și praful de copt. Amestecați timp de două până la trei minute pentru a vă asigura că făina este complet încorporată.

retete de prajituri de casa
Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]

  • Toarnă compoziția în tava pregătită în prealabil. Apoi, acoperă toată suprafața rotundă a formei de copt cu zmeura. Până când checul trece proba scobitorii, coace-l la 180 de grade Celsius timp de 40 până la 45 de minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească într-un loc răcoros timp de cel puțin douăzeci de minute. Acum, pune pe foc o cratiță mică și încălzește zeama de lămâie. Adăugați restul de coajă rasă și întregul zahăr pudră. Opriți focul și continuați să amestecați timp de patru până la cinci minute, până când zahărul se topește complet și obțineți o textură lipicioasă. Glazura poate să fie adăugată sau nu, acest pas este opțional, în funcție de preferințe, însă pentru un gust aparte și mult mai dulce, o puteți turna deasupra, peste care veți pune și câteva decorațiuni, fie din ciocolată, fie speciale de Paște sau fie doar colorate.
  • Toarnă glazura de-a lungul checului pe o tavă de servit înainte de a-l pune. Acest lucru va face ca marginile checului să se formeze frumos pe măsură ce se scurge și se răcește. După încă zece până la douăzeci de minute de răcire, poate fi tăiat și servit checul. În plus, puteți adăuga deasupra și câteva decorațiuni colorate, pentru un aspect variant și plăcut. După acest pas, rețeta de astăzi este gata și se poate servi. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

chec rotund
Chec rotund cu zmeură și glazură de zahăr[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețeta de cozonaci a Ilenei Sterp: „Împletesc cele două rulouri și pun cozonacul într-o tavă pe care am uns-o cu puțin unt.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies