Cheesecake copt cu afine. O rețetă care merită încercată!

retete pentru desert

Cheesecake copt cu afine

Cheesecake copt cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake copt cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Cheesecake copt cu afine, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Cheesecake copt cu afine 

Rețeta delicioasă de Cheesecake copt cu afine, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake copt cu afine este de o oră 

retete de prajituri de casa
Cheesecake copt cu afine[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o oră 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total - 2 ore 

Rețeta de Cheesecake copt cu afine este pentru 6 persoane 

cheesecake cu branza
Cheesecake copt cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Cheesecake copt cu afine 

  •  250 g de biscuiți 
  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • 850 g de brânză de vaci proaspătă  
  • 5 ouă, la temperatura camerei 
  • 250 g de zahăr granulat 
  • coaja de la o lămâie 
  • o esență de vanilie 
  • 300 g de afine 
  • 3 linguri de zahăr granulat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

cheesecake de casa
Cheesecake copt cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Tort de cheesecake cu afine. Potrivit pentru o reuniune de familie!

Mod de preparare - Cheesecake copt cu afine 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de Cheesecake copt cu afine este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom începe prin a trece biscuiții printr-un blender sau ai așeza într-o pungă pentru AI zdrobi cu ajutorul unui sucitor, cât mai fin cu putință.
    Biscuiții se vor așeza ulterior într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga și zahărul vanilinat, dar și untul topit în prealabil, ingrediente care se vor amesteca bine împreună astfel încât să se încorporeze uniform. Toată compoziția se va turna într-o tavă rotundă de cuptor, cu margine detașabilă, iar cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri vom nivela blatul nostru pentru a forma un strat uniform, pe care ulterior îl vom tasa bine cu ajutorul unui pahar pentru a obține blatul dorit.
    Tava se va introduce la frigider până când vom pregăti crema de brânză. 
  2. Așadar, în continuare, ne vom ocupa de prepararea cremei de brânză. Așadar virgula tot ce trebuie să facem este să adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari toată brânza de vaci proaspătă, pe care o vom mixa cu ajutorul mixerului, împreună cu zahărul și esența de vanilie până în momentul în care se va omogeniza, iar zahărul se va topi complet.
    Imediat apoi vom adăuga și ouăle, rând pe rând, timp în care vom mixa bine după fiecare ou adăugat. După ce crema noastră de brânză este gata, vom scoate tava cu blatul din frigider și vom turna crema de brânză peste acesta, pentru ca ulterior să dăm tava la cuptor, la o temperatură de 160 °C, pentru aproximativ 40 de minute, sau până când vom observa că marginile încep să se rumenească ușor. 
  3. În acest timp ne vom ocupa de prepararea sosului de afine. Așadar, vom avea nevoie de afinele noastre proaspete sau congelate, în cazul în care sunt congelate le vom scoate în prealabil din congelator iar în cazul în care este proaspătă o vom blendui înainte fără să mai punem pe foc. În cazul în care totuși folosim afine congelate, le vom adăuga într-o oală de dimensiuni potrivite peste care vom presăra și zahărul granulat și le vom pune la foc mic pe aragaz până când acestea încep să se înmoaie ușor iar zahărul se topește complet. Toată compoziția se va trece apoi în un blender sau într-un bol de dimensiuni potrivite pentru a folosi mixerul astfel încât toată compoziția să fie pasată iar apoi trecută ulterior printr-o sită. 
  4. După acest interval de timp, în momentul în care tarta noastră este gata, vom scoate din cuptor, și vom turna deasupra sosul nostru de afine preparat, și vom mai pune la cuptor pentru încă aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, și o vom mai pune în frigider timp de aproximativ 2 ore, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Cheesecake copt cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să prepari ceapa înainte de a o adăuga în salată. Va elimina senzația de usturime și o vei savura ca la restaurant

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies