Cheesecake copt cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake copt cu afine.
Rețetă de Cheesecake copt cu afine
Rețeta delicioasă de Cheesecake copt cu afine, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake copt cu afine este de o oră
Timp de preparare - o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Cheesecake copt cu afine este pentru 6 persoane
Ingrediente – Cheesecake copt cu afine
- 250 g de biscuiți
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- 850 g de brânză de vaci proaspătă
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 250 g de zahăr granulat
- coaja de la o lămâie
- o esență de vanilie
- 300 g de afine
- 3 linguri de zahăr granulat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Tort de cheesecake cu afine. Potrivit pentru o reuniune de familie!
Mod de preparare - Cheesecake copt cu afine
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de Cheesecake copt cu afine este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom începe prin a trece biscuiții printr-un blender sau ai așeza într-o pungă pentru AI zdrobi cu ajutorul unui sucitor, cât mai fin cu putință.
- Așadar, în continuare, ne vom ocupa de prepararea cremei de brânză. Așadar virgula tot ce trebuie să facem este să adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari toată brânza de vaci proaspătă, pe care o vom mixa cu ajutorul mixerului, împreună cu zahărul și esența de vanilie până în momentul în care se va omogeniza, iar zahărul se va topi complet. Imediat apoi vom adăuga și ouăle, rând pe rând, timp în care vom mixa bine după fiecare ou adăugat. După ce crema noastră de brânză este gata, vom scoate tava cu blatul din frigider și vom turna crema de brânză peste acesta, pentru ca ulterior să dăm tava la cuptor, la o temperatură de 160 °C, pentru aproximativ 40 de minute, sau până când vom observa că marginile încep să se rumenească ușor.
- În acest timp ne vom ocupa de prepararea sosului de afine. Așadar, vom avea nevoie de afinele noastre proaspete sau congelate, în cazul în care sunt congelate le vom scoate în prealabil din congelator iar în cazul în care este proaspătă o vom blendui înainte fără să mai punem pe foc. În cazul în care totuși folosim afine congelate, le vom adăuga într-o oală de dimensiuni potrivite peste care vom presăra și zahărul granulat și le vom pune la foc mic pe aragaz până când acestea încep să se înmoaie ușor iar zahărul se topește complet. Toată compoziția se va trece apoi în un blender sau într-un bol de dimensiuni potrivite pentru a folosi mixerul astfel încât toată compoziția să fie pasată iar apoi trecută ulterior printr-o sită.
- După acest interval de timp, în momentul în care tarta noastră este gata, vom scoate din cuptor, și vom turna deasupra sosul nostru de afine preparat, și vom mai pune la cuptor pentru încă aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, și o vom mai pune în frigider timp de aproximativ 2 ore, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!