Tortul de cheesecake cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort de
Rețetă de Tort de cheesecake cu afine
Rețeta delicioasă de Tort de cheesecake cu afine, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort de cheesecake cu afine este de o ora
Timp de preparare - o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Tort de cheesecake cu afine este pentru 6 persoane
Ingrediente – Tort de cheesecake cu afine
- 300 de grame de biscuiți
- 150 de grame de unt
- 4 lingurițe de gelatină granule
- 5 linguri de apă caldă
- 500 de grame de cremă de brânză
- 10 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- 300 de grame de smântână dulce
- 400 de grame de afine
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Tort Cheesecake cu sos de ciocolată. Pas cu pas către perfecțiune!
Mod de preparare - Tort de cheesecake cu afine
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de tort de cheesecake cu afine, este prin a începe să pregătiți o formă de cuptor, rotundă și înalta, pe care o vom unge cu puțin unt, iar ulterior o vom îmbrăca în folie alimentară.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să mărunțiți bine de tot biscuiții, fie că ii veți pune într-un blender sau într-o pungă, pe care ulterior o veți bate cu un sucitor, urmând să topiți și untul. Amestecăm biscuiții cu untul topit și turnăm compoziția în tava pregătită în prealabil. Atenție însă! Pentru a ne asigura că vom avea o formă uniformă și așa cum ne dorim a blatului, este nevoie să apăsăm cu dosul unei linguri, pentru a formă un „blat” presând cât mai bine cu putință, inclusiv pe pereții tăvii, pentru a forma un tort. Tava cu blatul nostru delicios se va introduce în congelator, momentan.
- Între timp, vom topii gelatina în apă caldă, într-un bol de dimensiuni mai mici, iar ulterior, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom bate crema de brânză cu zahărul, însă de această dată cu mixerul, la viteză mare. Ulterior vom adăuga și esența de vanilie, ingrediente pe care le vom amestecă împreună. A venit momentul ca tot aici să adăugăm și gelatina și să amestecăm rapid, pentru ca ulterior să punem și jumătate din cantitatea de smântână.
- După ce toate ingredientele noastre s-au incorporat bine, vom adăuga și jumătate din afine (congelate) și amestecăm de câteva ori, încet. Crema se va pune și ea în tavă noastră cu blat, din congelator, pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule, iar ulterior o punem iar la frigider, de această dată, timp de cel puțin 12 ore.
- Cu smântâna rămasă vom amesteca bine zahărul, pentru a le întinde pe tarta cu brânză și afine, iar tot deasupra să presărăm și afinele rămase, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!