Cheesecake-ul cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu căpșune.
Rețetă de Cheesecake cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Ștrudel cu mere. Mult mai bun ca cel de la patiserie!
Citește și: Plăcintă cu carne. Un preparat sățios și delicios!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o oră
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 200 g de biscuiți digestivi
- 150 g de biscuiți cu ovăz
- 100 g de unt
ingrediente pentru cremă
- 600 g de ricotta
- 300 g de iaurt de căpșune
- 150 g de zahăr pudră
- 400 g de căpșune proaspete
- 15 g de gelatină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom începe prin a pisa biscuiții sau prin a ii măcina, adăugând într-un robot de bucătărie sau într-o pungă pentru ca ulterior să-i tocăm bine de tot.
- Acum a venit momentul să preparăm și crema noastră pentru desert, iar pentru început vom adăuga ricotta cu iaurturile de căpșune, câteva căpșune proaspete, tocate mărunt, dar și zahărul pudră, într-un bol de dimensiuni mai mari. Amestecăm toate aceste ingrediente cu ajutorul unui mixer până când se vor încorpora uniform.
- Separat într-un bol de dimensiuni mai mici vom dizolva gelatina în 50 ml de lapte iar apoi o vom pune pe o oală în care am adăugat apă, direct pe aragaz, pentru a face bain-marie. În momentul în care gelatina devine complet lichidă vom adăuga și 2 linguri din crema de brânză pe care am obținut-o, amestecăm, iar apoi luăm conținutul de pe foc și turnăm întreaga compoziție peste restul de cremă din bol. Cu ajutorul mixerului mixăm toate aceste ingrediente până când se va omogeniza foarte bine compoziția iar ulterior o vom turna peste blatul nostru de biscuiți.
- Tava se va introduce în frigider timp de aproximativ 4 ore cel puțin, iar după acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, ulterior și desertul din tavă, îl decorăm cu câteva căpșune proaspete deasupra, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.