Plăcinta cu carne se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu carne.
Rețetă de plăcintă cu carne
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră și 20 de minute
Citește și: Panna Cotta cu mango. Gustă și tu savoarea proaspătă de mango!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - 40
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 600 g de făină
- 400 ml de lapte
- 2 ouă
- un pliculeț de drojdie uscată
- 40 ml de ulei
- Sare
ingrediente pentru umplutură
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
- 500 g de carne de tocată, amestec de porc și vită
- 2 cepe tocate mărunt
- un ardei gras tocat mărunt
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga drojdia, cu laptele pe care l-am încălzit puțin în prealabil. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga și făina, iar odată ce drojdia noastră s-a încorporat cu laptele călduț, aceste 2 ingrediente se vor turna împreună peste făină și vom
- În continuare, a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga puțin ulei, și toată ceapa pe care am mărunțit o în prealabil, cu un strop de sare, după gust. Acum a venit momentul să adăugăm și carne tocată, și să lăsăm conținutul pe foc până când își va schimba culoarea. Condimentăm preparatul cu sare și piper negru măcinat după gust, mai amestecăm din când în când, iar apoi adăugăm și ardeiul pe care l-am tocat de asemenea mărunt în prealabil. Lăsăm conținutul pe foc până în momentul în care compoziția este făcută cu totul.
- Acum că și compoziția noastră este gata ne vom putea ocupa de aluat în continuare. Cantitatea de aluat se va împărți în 4 bile de dimensiuni potrivite, întindem toate bilele cu ajutorul unui sucitor până vom forma o foaie rotundă, 2 dintre ele puțin mai groase, iar celelalte 2 puțin mai subțiri. În centrul celor 2 foi mai groase punem jumătate din amestecul de carne, a 2-a jumătate fiind păstrată pentru cea dea 2-a foaie mai groasă, iar deasupra așezăm și cea dea 2-a foaie mai subțire, și le unim capetele celor 2. Procesul se repetă și pentru cea dea 2-a plăcintă.
- Preîncălzim cuptorul la 180 °C, așezăm pe o tavă de cuptor hârtie de copt, punem pe hârtie cele 2 plăcinte și introducem tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când observăm că este făcută. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.