Ștrudelul cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ștrudel cu mere.
Rețetă de ștrudel cu mere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră și 10 minute
Timp de preparare - 50 de minute
Timp total - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Plăcintă cu carne. Un preparat sățios și delicios!
Citește și: Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 350 g de făină
- 150 ml de apă
- 5 linguri de ulei
- o lingură și jumătate de oțet
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 1 kg și jumătate de mere
- zeama de la o lămâie
- 5 linguri de zahăr granulat
- 150 g de stafide
- 60 ml de rom
- 50 g de semințe de pin sau nuci tocate
- 5 lingurițe de pesmet
- 150 g de unt
- scorțișoara
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, într-o oală de dimensiuni mai mici adăugați apa împreună cu uleiul și oțetul, pentru a le încălzi puțin, nu fierbinți, ci doar călduțe.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom cerne făina, peste care vom adăuga și sare după gust, ingrediente pe care începem să le frământăm adăugând treptat amestecul de apă cu ulei și oțet, continuăm tot așa până în momentul în care se va forma aluatul nostru delicios. Acesta nu trebuie să fie nici tare dar nici moale, însă cât să aibă o consistență potrivită. Îl frământați timp de câteva minute apoi îl așezați într-un bol de dimensiuni mai mari, și lăsați deoparte, bol pe care îl acoperiți cu o folie alimentară sau cu un prosop de bucătărie.
- Acum a venit momentul să pregătim și umplutura. Așadar, pentru început, vom curăța toate merele de coajă, dar și de cotoare, iar ulterior le vom toca cubulețe mici. Odată ce am terminat de tocat merele noastre, le vom stropi cu zeama de lămâie și le vom lăsa la scurs într-o sită.
- În acest timp vom pune și stafidele la înmuiat în rom, Într-un bol de dimensiuni mai mici, amestecând în ele din când în când.
- După ce aluatul nostru s-a mai odihnit puțin îl vom transfera pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil și vom împărții în 4 biluțe cât se poate de egale. Fiecare biluță în parte se va întinde cu ajutorul unui sucitor până când vom obține o formă mai mare. Fiecare foaie în parte se va unge cu unt topit, și răcit totodată. Pe unul dintre capetele de aluat adăugați din umplutura de mere, presărați apoi câte o lingură de zahăr, una de pesmet, câteva stafide după gust, semințe de pin sau nuci, iar în cele din urmă și scorțișoară. Foaia se rulează iar apoi se transferă într-o tavă de cuptor pe care ați așezat deja hârtie de copt. Procesul se repetă până când toate biluțele de aluat s-au transformat într-un ștrudel cu mere. Odată ce le ați așezat pe toate 4 în tavă, contul care ne-a rămas puteți unge fiecare ștrudel în parte, iar cu ajutorul unui cuțit să-i faceți câteva tăieturi în partea de sus.
- Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 50 de minute sau până când observăm că încep să se rumenească. După acest interval de timp vă scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, mai putem presăra deasupra zahăr pudră dacă dorim, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.