Cheesecake-ul cu cătină se poate prepară rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu cătină.
Rețetă de Cheesecake cu cătină
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu catina, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu cătină este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Cheesecake cu cătină este pentru 6 persoane
Ingrediente – Cheesecake cu cătină
Ingrediente pentru crustă
- 100 g biscuiți digestivi
- 2 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri de cacao pudră
- 2 lingură de nuci
- 100 g unt
Ingrediente pentru cheesecake
- 150 g cătină
- 300 g mascarpone
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de zahăr pudră
- 2 lingură de zeamă de lămâie
Ingrediente pentru sos
- 100 g cătină
- 3 linguri de zahăr granulat
- un praf de amidon
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Supă de pui cu tăiței. Un preparat ușor, perfect pentru masa de prânz!
Mod de preparare- Cheesecake cu cătină
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de cheesecake cu cătină, este să începem prin a prepara crusta. Așadar, vom începe să mărunțim biscuiții, fie într-un blender, fie într-o pungă și îi pasăm cu sucitorul, pentru ca ulterior să ii adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari, iar deasupra să adăugăm și restul ingredientelor, pe care le vom amesteca bine de tot, pentru a se omogeniza. Toată compoziția se va presa pe baza unei tăvi rotunde, de cuptor, cu pereții detașabili.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea cheesecake-ului. Așadar, tot ce trebuie să facem, este să extragem sucul de cătină, pe care îl vom pune deoparte, pentru moment. Într-un bol separat, vom mixa brânza cu zahărul, dar și cu mierea, ingrediente peste care vom adăuga sucul de cătină și zeama de lămâie. Toată această compoziție o vom mixa bine de tot, pentru ca ulterior să o turnăm peste crustă și o introducem în frigider.
- A venit momentul să preparăm și sosul. Așadar, tot ce trebuie să facem acum, este să extragem sucul din cătină și să îl punem într-o oală de dimensiuni potrivite, pe aragaz, la foc mic. În continuare, tot aici vom adăuga și zahărul și îl vom lăsa pe foc, până se leagă, pentru ca ulterior să adăugăm amidonul și să amestecăm. Îl lăsăm deoparte să se răcească.
- După acest interval de timp, îl vom scoate din frigider, pentru ca deasupra să turnăm și sosul preparat, iar apoi îl vom introduce înapoi, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ravioli cu ciuperci. Preparați în casă, cu un gust delicios!