Cheesecake-ul cu ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu ciocolată.
Rețetă de Cheesecake cu ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Călătorie gustativă prin eleganța aromei. Plăcintă cu cremă de migdale și prune
Citește și: Clătite americane cu frișcă și fructe proaspete. O simfonie a aromelor și prospețimii!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru baza:
- 255 g biscuiți din ovăz cu ciocolata
- 100 g alune de pădure crude sau prăjite
- 150 g unt topit
Pentru crema:
- 550 g crema de brânză
- 80 g zahar pudra
- 450 g Nutella
- 1 esență de vanilie
- 5 g gelatina+ 2 linguri de apa
Pentru topping:
- 150 ml frișcă lichida
- 200 g Nutella
- Un sfert dintr-un pliculeț de gelatina+ 1 lingura de apa
Pentru decor:
- Fructe de pădure
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Puteți pune alunele și biscuiții în robotul de bucătărie. Pulsați de mai multe ori până se formează firimituri mai mari. Adăugați apoi untul și amestecați până când compoziția devine ca un nisip umed. Ulterior, transferați amestecul într-o tavă rotunda cu pereți care pot fi demontați, iar pentru a face un blat, presați compoziția de baza tăvii.
- Acum ne vom ocupa de prepararea cremei, prin urmare, într-un bol mare, amestecați crema de brânză cu zahărul pudra. Adăugați pudra de cacao, esența de vanilie și Nutella. Într-un bol mai mic, separat, amestecați rapid apa și gelatina. Apoi, adăugați amestecul la crema și mixați-l la viteză mare până ce devine foarte fin. Puteți pune crema pe blatul de biscuiți care a stat la frigider, apoi nivelați ușor crema cu o spatula, pentru a elimina bulele de aer.
- După ce ați pus cheesecake-ul la congelator pentru 3 ore sau până când este complet închegat, îl puteți pune la frigider.
- Mai departe, încălziți frișca lichidă într-o oală la foc mic, este suficient să fie puțin fierbinte. Între timp, folosiți un bol mediu pentru a amesteca gelatina cu apă. Adăugați frișcă fierbinte și Nutella. Amestecați până când totul este bine incorporat.
- Îndepărtați pereții tăvii când cheesecake-ul de ciocolată este complet închegat. Puteți pune cheesecake-ul de ciocolată pe o tavă și apoi pe un suport de răcire. Adăugați glazură de Nutella. Asigurați-vă că acoperiți fiecare suprafață. Ornamentați-l cu fructe de pădure. Puteți pune cheesecake-ul de ciocolată pe un platou sau o farfurie și apoi țineți-l la frigider pentru cel puțin o oră.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.