Cheesecake cu ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu ciocolată.
Rețetă de Cheesecake cu ciocolată
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu ciocolată, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu ciocolată este de 30 de minute
Timp de preparare- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore și 30 de minute
Rețeta de Cheesecake cu ciocolată este pentru 6 persoane
Ingrediente – Cheesecake cu ciocolată
- 300 g de biscuiți cu cacao
- 100 g de unt, moale
- 600 g de cremă de brânză
- 200 g de zahăr
- 200 ml de smântână pentru gătit
- 200 g de ciocolată
- un pliculeț de gelatină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru
care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- Cheesecake cu ciocolată
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă, este să începem prin a măcina 300 g de biscuiți de cacao, fie într-un aparat special de zdrobit, fie îi vom așeza într-o pungă de plastic pe care o vom sigila iar ulterior îi vom zdrobi cu ajutorul unui sucitor.
- Acum vom avea nevoie de o tavă rotundă, de dimensiuni mai mari, în care vom așeza amestecul de biscuiți de cacao și unt, direct în tava unsă cu puțin unt, iar cu ajutorul unui pahar sau unei alte o sensibile pe care o aveți la îndemână, începem să presăm amestecul pentru a obține blatul delicios pentru desert. Imediat apoi, vom introduce tava direct în frigider, pentru ca blatul să fie închegat mai bine.
- În continuare, ne vom ocupa și de crema desertului nostru. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca 600 g de cremă de brânză, cu cele 200 g de zahăr granulat, până când va deveni o compoziție fină și cât mai omogenă cu putință.
- Separat, vom dizolva gelatina în apă rece, iar ulterior o vom încălzi la bain marie.
- Tot acum este nevoie să topim și 200 g de ciocolată împreună cu 200 ml de smântână de gătit. Odată ce ciocolata s-a topit complet, amestecul se va adăuga peste crema de brânză, iar ulterior vom adăuga peste toate acestea și gelatina dizolvată. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot pentru a se încorpora.
- Scoatem de la frigider și tava în care se află blatul cu desertul nostru, așezăm crema bine de tot și uniformizăm cu ajutorul unei spatule, iar ulterior radem deasupra și puțină ciocolată. Desertul se introduce la frigider timp de mai multe ore, iar ulterior se scoate și se poate servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă. Numai bună de savurat cu cei dragi!