Cheesecake-ul cu dovleac și frișcă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu dovleac și frișcă.
Rețetă de Cheesecake cu dovleac și frișcă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate
Citește și: Pandișpan cu căpșune. Mai pufos de atât, nici că se putea!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 100 g de biscuiți integrali
- 3 linguri de unt, topit
- 300 g de cremă de brânză+ 500 g de cremă de brânză
- 150 g de zahăr
- 200 ml de lapte
- o esență de vanilie
- o linguriță de coajă rasă de portocală
- 500 g de piure de dovleac
- o linguriță de scorțișoară
- un pliculeț de gelatină
- 100 ml de suc de portocale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara blatul. Așadar, vom sfărâma foarte bine biscuiții, adăugând noi fie într-un robot de bucătărie sau într-o pungă, iar ulterior îi vom bate cu un recipient mai tare astfel încât să se zdrobească, iar ulterior îi vom adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari și vom amesteca cu untul pe care l-am topit în prealabil.
- Pregătim o tavă de tartă, de cuptor, în care vom adăuga amestecul preparat de biscuiți și unt, iar cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri sau a unui pahar vom presa pe amestecul de biscuiți și unt până când vom forma un blat uniform, având totuși acoperite și marginile tăvii. Tava se va introduce momentan la frigider.
- În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un blender sau de un robot de bucătărie, în bolul căruia vom adăuga crema de brânză, alături de zahăr, lapte, esența de vanilie, coaja de portocală pe care am tras-o în prealabil și pornim mixerul pentru a amesteca toate ingredientele până când vom obține o compoziție moale și uniformă. Odată obținută crema, momentan îl vom lăsa deoparte.
- În momentul în care am terminat de preparat crema de brânză, ne vom ocupa de prepararea și a piureului de dovleac, în cazul în care nu l-ați achiziționat direct din comerț. Așadar, vom avea nevoie de un dovleac de aproximativ 1 kg, pe care îl vom curăța foarte bine de coajă și de miez, vom tăia pulpa în cuburi de dimensiuni potrivite, iar acestea se vor adăuga într-o tavă de cuptor în care vom adăuga și o cană de apă. Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200°C, introducem tava, și coacem dovleacul până când observăm că se înmoaie, mai exact până când vom putea înfige ușor o furculiță în el. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa puțin dovleacul să se răcească iar ulterior îl vom plasa într-un blender până când vom obține piureul de dovleac dorit.
- Acum vom prepara o altă cremă de brânză, care să includă și piureul de dovleac, odată ce l-am preparat, iar în robotul de bucătărie sau în blender vom adăuga restul cremei de brânză, piureul de dovleac, zahăr, lapte și scorțișoară, și amestecăm până când ingredientele sunt omogenizate așa cum trebuie.
- Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici în care vom adăuga gelatina la înmuiat, în sucul de portocale proaspăt stors, timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp vom pune oala pe aragaz la foc mic, amestecând constant până când se va dizolva complet gelatina, iar apoi vom opri focul. Din gelatina obținută vom adăuga câte o lingură în prima compoziție de cremă de brânză, iar restul de gelatină se va adăuga în compoziția de brânză cu dovleac.
- Acum că toate ingredientele sunt gata tot ce trebuie să facem este să scoatem tava cu blatul din frigider, peste care să turnăm crema de brânză cu dovleac, iar apoi peste ea vom turna ușor și cealaltă compoziție de cremă de brânză, iar cu ajutorul unei spatule sau cu vârful unui cuțit vom desena diverse forme astfel încât să amestecăm cele 2 compoziții care sunt diferit colorate. Da se va acoperi cu o folie de plastic și se va introduce în frigider peste noapte.
- Imediat apoi, tava se va scoate din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit cu frișcă deasupra, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.