Pandișpanul cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pandișpan cu căpșune.
Rețetă de Pandișpan cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Creveți marinați la grătar cu sos. O rețetă rapidă și gustoasă!
Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 6 ouă
- 350 g de zahăr
- 4 linguri de zahăr
- 9 linguri de ulei
- 11 linguri de apă fiartă
- 350 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- 550 g de căpșune proaspete
- zahar pudra
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de astăzi este să ne ocupăm de pregătirea pandișpanului. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, pentru a separa gălbenușurile de albușurile de ou.
- Odată ce am făcut acest pas, în bolul în care am adăugat gălbenușurile, vom presăra și un praf de sare, după gust, vom adăuga și zahărul, păstrând cele 4 linguri pentru albușuri, treptat cu ajutorul unei linguri, timp în care vom amesteca ingredientele cu ajutorul unui mixer. Odată ce zahărul nostru începe să se mai topească, vom adăuga, tot treptat cu ajutorul unei linguri, și uleiul, exact ca și cum am preparat maioneză. În momentul în care s-a încorporat și uleiul nostru, vom adăuga rând pe rând și apa fiartă, tot cu o lingură, timp în care vom amesteca cu mixerul. Separat, vom amesteca făina noastră cu praful de copt, și le vom cerne treptat, peste amestecul nostru de ingrediente din bolul cu gălbenușuri.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de albușuri, motiv pentru care le vom amesteca cu lingurile de zahăr păstrate, iar apoi aceste 2 ingrediente se vor mixa până când vom obține o textură spumoasă tare. Cele 2 conținuturi din bol, atât cel în care se află gălbenușurile, cât și cel în care se află albușurile, se vor amesteca împreună, inițial cu ajutorul unei linguri, iar mai apoi pentru ca acestea să se omogenizeze complet și uniform, vom folosi mixerul.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, de dimensiuni mai mari, fie pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, iar deasupra vom turna și compoziția noastră preparată pentru pandișpan.
- Trebuie să ne ocupăm și de căpșune, acestea trebuie să fie spălate așa cum trebuie, iar fie sunt lăsate întregi pentru a se așeza peste pandișpan, sau sunt tăiate în jumătăți, în funcție de preferințe. Acum că și căpșunile noastre sunt pregătite, vom începe să le așezăm din loc în loc, așa cum ne dorim, peste aluatul de pandișpan.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii. După acest pas, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa puțin pandișpanul să se răcească, iar apoi îl vom scoate și pe acesta din tavă, presărăm deasupra zahăr pudră, iar rețeta de astăzi e gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.