Creveții marinați la grătar cu sos se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de creveți marinați la grătar cu sos.
Rețetă de Creveți marinați la grătar cu sos
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie
Citește și: Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astăzi!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru creveți
- 1 kg și jumătate de creveți proaspeți, decorticați
- 5 căței de usturoi, pisați
- 100 ml de ulei de măsline
- 100 ml de suc de roșii
- 3 linguri de vin roșu, opțional
- 3 linguri de busuioc proaspăt tocat
- Sare
- piper negru măcinat
Ingrediente pentru sosul de usturoi
- 6 căței de usturoi
- sare
- o linguriță și jumătate de busuioc uscat
- 5 linguri de iaurt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara creveții. Așadar, după ce ne-am asigurat că creveții noștri sunt pregătiți, spălați și decorticați, îi vom așeza, prima dată, într-un bol de dimensiuni mai mari și vom lăsa deoparte.
- Acum că creveții noștri sunt pregătiți, ne vom ocupa și de pregătirea ingredientelor pentru a îi marina. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga usturoiul, pe care l-am tocat mărunt în prealabil, lingurile de ulei de măsline, sosul de roșii, vinul roșu, în cazul în care ați optat să îl adăugați, dar și busuiocul proaspăt pe care l-ați tocat mărunt în prealabil. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine împreună și se condimentează cu sare și piper negru măcinat, după gust.
- Odată ce am pregătit toate ingredientele pentru a marina creveții, tot ce trebuie să facem este să turnăm toate aceste ingrediente peste creveții din bol, și să amestecăm astfel încât toată marinata să se distribuie uniform pe aceștia. Imediat apoi, bolul respectiv se va acoperi cu o folie alimentară, și se va introduce în frigider timp de cel puțin o oră.
- După acest interval de timp, vom așeza creveții noștri pe câteva bețe de frigărui, și vom pregăti grătarul, astfel încât aceștia să se gătească abia în momentul în care este încins. Odată ce grătarul nostru este îndeajuns de încins pentru a găti creveții, îi vom așeza pregătiri și îi vom frige timp de aproximativ 3 minute, pe fiecare parte. Procesul se va repeta până când toți creveții sunt gătiți așa cum ne dorim.
- În acest timp putem pregăti și sosul de usturoi pentru creveți. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a zdrobit tot usturoiul, ca pentru mujdei, iar ulterior îi vom adăuga într-un mojar sau într-un castron și vom amesteca foarte bine cu sare, după gust, dar și cu busuioc până când vom obține o pastă. În momentul în care am obținut pasta dorită, vom adăuga și iaurtul, amestecăm pentru aceste omogeniza, iar sosul este gata.
- Acum că atât sosul nostru cât și creveții sunt pregătiți, vom putea servi rețeta de astăzi, pentru că este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.