Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astăzi!

retete de gustare

Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune

Rulada Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie

Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tochitură cu mămăligă. Alege ca în acest weekend să te bucuri de un preparat tradițional!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de bezea

  • 9 albușuri de ou
  • 300 g de zahăr
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 35 g de amidon
  • fulgi de migdale

rulada pavlova cu crema de frisca si capsune
Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru umplutură

  • 250 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 g de cremă de mascarpone
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • căpșune proaspete

rulada pavlova
Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea blatului de bezea. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom sparge toate albușurile de la ouăle noastre, le-am amestecat cu un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul unui mixer le vom bate până când vom obține o textură spumoasă și tare.
    În momentul în care albușurile noastre s-au transformat în spumă tare și nu se desprinde marginile bolului, vom începe să adăugăm treptat zahărul, cu lingura, timp în care vom amesteca foarte bine după fiecare lingură. Acest proces se va continua până când toată cantitatea de zahăr este terminată, iar la final vom obține o spumă țeapănă și lucioasă. Abia atunci este momentul să adăugăm și zeama de la lămâie, pe care am stors o în prealabil, alături de amidon, ingrediente care se vor omogeniza, de această dată cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări de jos în sus.
  2. După acest pas, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, fie pătrată, fie dreptunghiulară, în care vom așeza hârtie de copt, iar deasupra toată compoziția noastră pe care am preparat-o, a blatului de bezea. Peste blat vom presăra și câțiva fulgi de migdale sau chiar mai mulți, în funcție de preferințe.
  3. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 150°C fierbe timp de aproximativ 30 de minute, sau până când vom observa că blatul începe să se rumenească deasupra. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și o vom lăsa deoparte să se răcorească, însă cu tot cu hârtia de copt.
  4. După acest interval de timp, după ce s-a mai răcit puțin blatul nostru, vom așeza pe o suprafață plată o altă hârtie de copt, pentru a răsturna blatul nostru invers și scoate ulterior hârtia de copt pe care am avut o în tavă.
  5. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră pentru ruladă. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga smântâna pentru frișcă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când va avea o textură consistență. Imediat apoi, vom adăuga și toată cantitatea de zahăr, dar și crema de mascarpone, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o cremă fermă și pufoasă.
  6. Odată ce am obținut crema noastră pentru ruladă, o vom întinde într-un strat uniform peste blatul de bezea, cu ajutorul unei spatule, iar deasupra vom adăuga și câteva bucățele de căpșune proaspete, după preferințe. Imediat apoi, vom începe să rulăm cu grijă blatul, de la marginea cea mai lungă și cât mai strâns posibil, astfel încât la final rulada noastră să fie învelită bine în hârtia de copt, pentru a o introduce în frigider timp de cel puțin o oră.
  7. După acest interval de timp, vom scoate rulada din frigider, vom presăra deasupra zahăr pudră, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tochitură cu mămăligă. Alege ca în acest weekend să te bucuri de un preparat tradițional!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies