Chef Orlando Zaharia dezvăluie ce trebuie să știi atunci când vrei să faci grătar din orice fel de carne. „Un sfat foarte important.”

Chef Orlando Zaharia dezvăluie ce trebuie să știi atunci când vrei să faci grătar din orice fel de carne. „Un sfat foarte important.”
Chef Orlando Zaharia dezvăluie ce trebuie să știi atunci când vrei să faci grătar din orice fel de carne. „Un sfat foarte important.”

Chef Orlando Zaharia a dezvăluit un mic secret pentru toți iubitorii de grătar.

Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, urmărit și în cadrul unui show culinar, împarte numeroase sfaturi și rețete ce țin de bucătărie în mediul online. Astfel, de această dată, chef Orlando Zaharia a vorbit despre carnea pe grătar și câteva lucruri pe care trebuie să le știe oamenii atunci când urmează să pregătească orice tip de carne. Când vine vorba despre pește, cel care lasă gust în orice recipient este gătit, acesta spune că este indicat să fie gătit ultimul. 

Chef Orlando Zaharia dezvăluie ce trebuie să știi atunci când vrei să faci grătar din orice fel de carne[Sursa foto: freepik]

„Există o ordine. De obicei, grătarul păstrează gustul cărnii sau condimentelor pe care le-ai folosit inițial. De aceea, noi știm, bucătarii, nu pui pește peste carne. De ce? Pentru că acea tigaie, acel grătar păstrează gustul. Trebuie să-l cureți foarte bine. De aceea, ordinea firească a lucrurilor ar fi una logică. Peștele îl lași la final, pentru că are și un timp de gătire foarte mic și pentru că un pește este bun când l-ai luat de pe grătar și l-ai mâncat.

De fapt, orice carne. Chiar îmi spunea un amic: “ Eu nu înțeleg oamenii care fac carnea, o pun într-o tigaie, într-o oală, pun un capac peste ea și o mănâncă peste nu știu cât timp. Acela nu e grătar. Aia poți să faci și în tigaie.”, a spus chef Orlando Zaharia.

Ce trebuie să știți când pregătiți carne condimentată pe grătar

Citește și: Spaghete cu creveți, roșii cherry și pătrunjel. Se potrivesc bine, având un gust proaspăt și ușor, care reflectă atmosfera sezonului cald!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Chef Orlando Zaharia
Chef Orlando Zaharia[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Bruschette cu roșii cherry, mozzarella, măsline și busuioc. Sunt gustoase atât calde, cât și reci, ceea ce le face ideale pentru ieșirile în aer liber!

Chef Orlando Zaharia a mai spus și cât de important este ca grătarul să fie consumat imediat după ce este făcut, iar când vine vorba despre carnea condimentată, cea care poate să lase diferite gusturi pe grătar, aceasta este bine să fie gătită la sfârșit.

De preferat, la început, trebuie să fie pusă pe grătar doar acea carne pregătită cu sare.  

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

„Grătarul trebuie făcut. Faci vita, ai făcut-o, ai mâncat-o, mai stai un pic, faci puiul sau ce vrei tu. Nu există ordine logică, important este acest lucru. Dacă folosești o carne care este foarte condimentată, o folosești la sfârșit. Lași carnea care este doar cu sare și o pui prima, pentru că nu are ce gust să dea grătarului, să rămână pe el. Un sfat foarte important, nu curățati grătarul de fiecare dată.

Nu curățați. Pentru că acel gust de care vă spuneam eu e acolo, pe grătar.”, a mai spus chef Orlando Zaharia.

@orlandozaharia IN CE ORDINE PUNEM CARNEA PE GRATAR 🥩 #viral #fyp #tiktokviral #grillmaster #5pasidebine ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Tiramisu clasic. Un desert ideal pentru a încheia o cină, fiind suficient de ușor pentru a nu încărca după o masă copioasă!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Parastasul de 9 ani al lui Corneliu Vadim Tudor. Mesajul emoționant transmis de Lidia Vadim: "Dumnezeu să îi țină sufletul în Lumină!"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies