Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a fierbe ouăle: „Am o metodă de a fierbe ouăle foarte simplă și ușoară!”

Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a fierbe ouăle: „Am o metodă de a fierbe ouăle foarte simplă și ușoară!”
Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a fierbe ouăle: „Am o metodă de a fierbe ouăle foarte simplă și ușoară!”

Cunoscutul bucătar a explicat cum trebuie să procedăm atunci când vrem să fierbem ouăle.

Chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Cunoscutul bucătar oferă adesea sfaturi și trucuri utile în bucătărie, dar și rețete delicioase și simplu de realizat. Astfel, chef Ștefan Popescu a reușit să câștige simpatia publicului, prin intermediul explicațiilor sale utile în bucătărie, care ne ajută să gătim mai cu drag, cu spor și mâncarea noastră să iasă una delicioasă.

De data aceasta, îndrăgitul bucătar a explicat în cadrul unui video postat pe TikTok ce trebuie să facem pentru a fierbe ouăle folosind o metodă simplă și ușoară.

Citește și: Burger delicios din carne de vită și brânză topită, pregătit după rețeta lui chef Ștefan Popescu: „Un alt factor important, care garantează un burger de succes este să rumenim chifla.”

Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a fierbe ouăle
Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a fierbe ouăle[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Cum se face frișca de casă? Sfaturi utile de la chef Ștefan Popescu: „Cel mai important la frișca de casă este să alegem o frișcă animală!”

Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru fierberea ouălor

Potrivit spuselor sale, atunci când punem ouăle la fiert este bine să adăugăm în apă și care și oțet, astfel încât să evităm crăparea și împrăștierea acestora prin apă. Mai mult decât atât, chef Ștefan Popescu susține că ouăle trebuie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte, pentru a evita, de asemenea, spargerea lor. Totodată, apa nu ar trebui lăsată să clocotească foarte puternic, ci trebuie fierte la foc mic.

Am o metodă de a fierbe ouăle foarte simplă și ușoară. Pui apa la fiert cu sare și cu puțin oțet. În caz că unul este puțin crăpat, oțetul coagulează foarte rapid albușul și nu iese prin apă. Știți cum se face un ou crăpat când îl pui în apă. Ouăle trebuie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte. Dacă pui oul rece într-o apă fierbinte, clocotită, normal, se poate crăpa.

Este important să le scoatem dinainte și să fie puse în apa fiartă cu o spumieră, încet. Iar apa nu trebuie lăsată să clocotească foarte puternic, pentru că atunci ouăle încep să se spargă între ele.”, a explicat chef Ștefan Popescu.    

@chefstefanpopescu Pare simplu, dar fierberea ouălor are și ea secretele ei! 😉 Vrei ouă fierte tari, fără fisuri și ușor de curățat? Iată câteva trucuri 🥚 #oua #retete #truc #bucatarie #secret #romania ♬ [No sound effect] Chill-type tropical house(855497)- MATSU



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru o doradă perfectă, exact ca la restaurant? „Acest pas este foarte important, nu-l omiteți.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mikaela, fiica Iuliei Albu, apariție impresionantă în prima zi de liceu! Cum s-a îmbrăcat fiica criticului de modă la începutul noului an școlar

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies