Află din rândurile următoare cum se face frișca de casă, după sfaturile și trucurile oferite de către chef Ștefan Popescu.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din mediul online, care adesea vine în întâmpinarea urmăritorilor săi cu sfaturi și trucuri utile în bucătărie, dar și cu rețete rapide și delicioase.
De data aceasta, îndrăgitul bucătar a explicat în cadrul unui video de pe TikTok câteva sfaturi utile de care trebuie să ținem cont pentru a obține o frișcă de casă la consistența dorită.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile de care trebuie să ținem cont pentru a prepara frișca în casă
Potrivit informațiilor oferite de către chef Ștefan Popescu, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont în procesul de preparare al frișcăi este tipul de frișcă pe care îl achiziționăm. Mai exact, aceasta trebuie să fie o frișcă animală, cu cel puțin 30% grăsime.
De asemenea, trebuie să ținem cont și de timpul pe care frișca îl petrece la frigider, care nu trebuie să depășească 24 de ore. Mai mult decât atât, atât frișca, cât și bolul în care o preparăm trebuie ținute înainte la frigider.„ Cel mai important la frișca de casă este să alegem o frișcă animală, whipped cream. Așa îi spune, așa o găsiți, whipped cream.
Și să aibă 30% grăsime, minim 30% grăsime. Să fie ținută la frigider. Un alt aspect important este zahărul pudră pe care îl folosim la frișcă, pentru că el va stabiliza și va rezista. Frișca ține maxim 24 de ore la frigider. Nu mai mult, pentru că altfel se lasă și nu mai este bună. Bolul se ține la rece. Cum facem un test să vedem dacă frișca este bătută bine? O iei pur și simplu și o pui așa deasupra capului.
@chefstefanpopescu 🎂✨ Vrei să știi cum să faci frișca de casă perfectă? Este super simplu! Hai să facem împreună! ☝🏻 #frisca #decasa #retetausoara #retetesimple #cheflife #bucatarie #whippedcream ♬ We Are Rolling- oligarwil