Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”

Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”
Cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto? Rețeta de sos pesto autentic italian! „Simplu, proaspăt, fresh.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Ștefan Popescu sosul pesto.

Chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online trucuri și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, cunoscutul bucătar a venit în fața urmăritorilor săi cu o rețetă autentică de sos pesto. Sosul pesto este unul dintre cele mai apreciate sosuri italienești, a cărui ingredient de bază este busuiocul și care conferă un plus de savoare oricărei mâncări.

Rețeta de sos pesto a lui chef Ștefan Popescu

Citește și: „Poate fi ținut la frigider până la 10 zile și 1-2 luni la congelator!” Rețeta de sos pesto cu spanac, urzici și migdale a lui chef Joseph Hadad!

Citește și: De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • ulei de măsline;
  • busuioc;
  • 2 căței de usturoiu;
  • semințe de pin;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al sosului pesto.

Procesul este unul extrem de simplu.

Astăzi fac sos pesto tradițional italian într-un mojar. Nu cu blenderul, nu folosind cuțitul, nu cu nimic. Doar ulei de măsline, busuioc, usturoi și semințe de pin. Sare și piper, atât. 2 căței de usturoiu, îi zdrobim. Semințe de pin, busuioc. Simplu, proaspăt, fresh. Uleiul de măsline, sare, piper. Mai pun un pic de ulei de măsline. Ulei de măsline extravirgin, nu orice fel de ulei de măsline .”, a explicat chef Ștefan Popescu pe TikTok.

La ce poți folosi sosul pesto?

Cunoscutul bucătar a ținut să precizeze că sosul pesto poate fi întrebuințat atât la prepararea pastelor, cât și în procesul de marinare al cărnii sau a peștelui, dar și în cazul legumelor trase la tigaie, pentru a oferi un plus de prospețime și de aromă.

Sosul pesto nu-l folosești doar la paste.

Poți să îl folosești la marinarea cărnii sau a peștelui sau chiar și a legumelor. La final, după ce le-ai rumenit în tigaie, pui un pic de sos pesto. Fresh, prospețime, aromă .”, a mai spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.

@chefstefanpopescu Dacă vrei ca preparatele tale să aibă un gust fresh, încearcă această rețetă de sos pesto autentic italian 🇮🇹 Nu este perfect doar pentru paste, ci îl poți folosi și la marinarea cărnii și a legumelor 👨🏻‍🍳 #pesto #retete #sosuri #italy #chef ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Momente mai puțin plăcute pentru Vlad Gherman: "A fost o intervenție mai lungă". Actorul a ajuns pe mâna medicilor

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Ayla se află în stare gravă în spital, iar Omer și Sarp se înțeleg din ce în ce mai bine. Ce se întâmplă în episodul de azi al serialului turcesc „Totul pentru familia mea”? Vezi online live episodul de luni, 10 octombrie începând cu ora 20:00

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies