Chef Ștefan Popescu a dezvăluit la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem peștele din magazine.
Peștele poate fi cel mai problematic aliment, atunci când este ales necorespunzător, deoarece câteva ore păstrat la o temperatură neconformă poate să-l facă pe cel care îl consumă să aibă mari probleme de sănătate, iar acest lucru nu este străin nimănui. Atunci când vorbim de pește, cu siguranță nu se încadrează la fel ca celelalte tipuri de carne, și chiar dacă nu dai foarte mare importanță ei atunci când o cumperi din magazin, când vine vorba de pește, ar trebui să fii atent la câteva detalii.
La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un pește
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De această dată, chef Ștefan Popescu a explicat la ce anume trebuie să fim atenți în momentul în care ne dorim să cumpărăm un pește din magazin, dar nu vrem să ne confruntăm cu probleme de sănătate.
În primul rând, ochii peștelui trebuie să fie clari, strălucitori și bombați, astfel arată cât de proaspăt este produsul. În al doilea rând, mirosul trebuie să fie ca și cum atunci a ieșit din apă, să miroase a proaspăt și să te îmbie să îl cumperi. Nu este de ajuns doar faptul că ai ales un pește proaspăt, ci și tu trebuie să ai grijă la felul în care îl depozitezi până îl gătești. Bucătaru l spune că acesta trebuie depozitat între 0 și 2 grade, la frigider, cu gheață, apoi să fie pregătit în modurile în care ne face plăcere. Dacă mirosul este unul neplăcut, branhiile sunt maro sau ochii nu sunt strălucitori, cel mai bine ar fi să ne îndreptăm atenția către un alt pește sau o altă locație de unde să cumpărăm. “În primul și în primul rând, ochii să fie clari și strălucitori și să fie bombați.@chefstefanpopescu #chef #fish #alegeri #alimentesanatoase #sfaturi #bucatarie ♬ original sound- Chef Stefan Popescu