De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem peștele din magazine.

Peștele poate fi cel mai problematic aliment, atunci când este ales necorespunzător, deoarece câteva ore păstrat la o temperatură neconformă poate să-l facă pe cel care îl consumă să aibă mari probleme de sănătate, iar acest lucru nu este străin nimănui. Atunci când vorbim de pește, cu siguranță nu se încadrează la fel ca celelalte tipuri de carne, și chiar dacă nu dai foarte mare importanță ei atunci când o cumperi din magazin, când vine vorba de pește, ar trebui să fii atent la câteva detalii.

Chef Ștefan Popescu reușește de fiecare dată să împartă din trucurile sale din bucătărie cu toți cei care îl urmăresc și să vină, astfel, în ajutor iubitorilor gastronomiei pentru a le ușura munca atunci când aleg să facă anumite preparate.

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un pește

Citește și: Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”

Chef Ștefan Popescu
Chef Ștefan Popescu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă.”

De această dată, chef Ștefan Popescu a explicat la ce anume trebuie să fim atenți în momentul în care ne dorim să cumpărăm un pește din magazin, dar nu vrem să ne confruntăm cu probleme de sănătate.

În primul rând, ochii peștelui trebuie să fie clari, strălucitori și bombați, astfel arată cât de proaspăt este produsul. În al doilea rând, mirosul trebuie să fie ca și cum atunci a ieșit din apă, să miroase a proaspăt și să te îmbie să îl cumperi. Nu este de ajuns doar faptul că ai ales un pește proaspăt, ci și tu trebuie să ai grijă la felul în care îl depozitezi până îl gătești.
Bucătaru l spune că acesta trebuie depozitat între 0 și 2 grade, la frigider, cu gheață, apoi să fie pregătit în modurile în care ne face plăcere. Dacă mirosul este unul neplăcut, branhiile sunt maro sau ochii nu sunt strălucitori, cel mai bine ar fi să ne îndreptăm atenția către un alt pește sau o altă locație de unde să cumpărăm.  “În primul și în primul rând, ochii să fie clari și strălucitori și să fie bombați.
Branhiile să fie roșu aprins, iar peștele să miroase plăcut, să miroase a prospețime, a mare, să te îmbie să îl cumperi, să îl iei. Și ok, ai luat peștele, ți-a plăcut cum arată, ochii sunt frumoși, sunt clar strălucitori, trebuie să îl depozitezi între 0 și 2 grade la frigider, acoperit cu gheață și să îl consumi în cel mult 36 de ore pentru că atunci este cel mai bun.
Să îl folosești la grătar, saramură, în ce vrei tu. În special, mie îmi place peștele la grătar folosit pe loc, proaspăt, stropit cu ulei de măsline, lămâie, sare piper și atât. Și dacă branhiile sunt maronii și peștele are un miros neplăcut, nu îl lua, nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
, a spus chef Ștefan Popescu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

@chefstefanpopescu #chef #fish #alegeri #alimentesanatoase #sfaturi #bucatarie ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies