De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem peștele din magazine.

Peștele poate fi cel mai problematic aliment, atunci când este ales necorespunzător, deoarece câteva ore păstrat la o temperatură neconformă poate să-l facă pe cel care îl consumă să aibă mari probleme de sănătate, iar acest lucru nu este străin nimănui. Atunci când vorbim de pește, cu siguranță nu se încadrează la fel ca celelalte tipuri de carne, și chiar dacă nu dai foarte mare importanță ei atunci când o cumperi din magazin, când vine vorba de pește, ar trebui să fii atent la câteva detalii.

Chef Ștefan Popescu reușește de fiecare dată să împartă din trucurile sale din bucătărie cu toți cei care îl urmăresc și să vină, astfel, în ajutor iubitorilor gastronomiei pentru a le ușura munca atunci când aleg să facă anumite preparate.

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un pește

Citește și: Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”

Chef Ștefan Popescu
Chef Ștefan Popescu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă.”

De această dată, chef Ștefan Popescu a explicat la ce anume trebuie să fim atenți în momentul în care ne dorim să cumpărăm un pește din magazin, dar nu vrem să ne confruntăm cu probleme de sănătate.

În primul rând, ochii peștelui trebuie să fie clari, strălucitori și bombați, astfel arată cât de proaspăt este produsul. În al doilea rând, mirosul trebuie să fie ca și cum atunci a ieșit din apă, să miroase a proaspăt și să te îmbie să îl cumperi. Nu este de ajuns doar faptul că ai ales un pește proaspăt, ci și tu trebuie să ai grijă la felul în care îl depozitezi până îl gătești.
Bucătaru l spune că acesta trebuie depozitat între 0 și 2 grade, la frigider, cu gheață, apoi să fie pregătit în modurile în care ne face plăcere. Dacă mirosul este unul neplăcut, branhiile sunt maro sau ochii nu sunt strălucitori, cel mai bine ar fi să ne îndreptăm atenția către un alt pește sau o altă locație de unde să cumpărăm.  “În primul și în primul rând, ochii să fie clari și strălucitori și să fie bombați.
Branhiile să fie roșu aprins, iar peștele să miroase plăcut, să miroase a prospețime, a mare, să te îmbie să îl cumperi, să îl iei. Și ok, ai luat peștele, ți-a plăcut cum arată, ochii sunt frumoși, sunt clar strălucitori, trebuie să îl depozitezi între 0 și 2 grade la frigider, acoperit cu gheață și să îl consumi în cel mult 36 de ore pentru că atunci este cel mai bun.
Să îl folosești la grătar, saramură, în ce vrei tu. În special, mie îmi place peștele la grătar folosit pe loc, proaspăt, stropit cu ulei de măsline, lămâie, sare piper și atât. Și dacă branhiile sunt maronii și peștele are un miros neplăcut, nu îl lua, nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
, a spus chef Ștefan Popescu.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

@chefstefanpopescu #chef #fish #alegeri #alimentesanatoase #sfaturi #bucatarie ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies