Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite

Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite
Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite

Blugii reprezintă un obiect vestimentar foarte purtat în zilele noastre. Însă știați cine i-a inventat?

Aflați din rândurile următoare cine a fost persoana care a inventat blugii, dar și cum a ajuns să creeze un cunoscut brand din zilele noastre. În plus, descoperiți și câteva moduri în care puteți purta blugii, pentru ținute cât mai fresh și la modă.

 

Cine a inventat blugii

Deși se spune că un obiect vestimentar asemănător blugilor a existat în urmă cu 500 de ani, în Europa, americanii sunt cei care sunt cunoscuți ca fiind adevărații inventatori ai celor mai îmbrăcați pantaloni din toate timpurile și anume, a blugilor.

Așadar, istoria blugilor a început să fie scrisă încă din secolul XVI-lea, în Europa. Cei care au început să poarte un fel de pantaloni confecționați dintr-un material mai rezistent, au fost pescarii din Genova.

Aceștia i-au denumit ca fiind „jean”. Astfel, pe la jumătatea secolului XIX, americanii au fost cei care au împrumutat acest termen, iar totodată l-au schimbat sub formă de „jeans”.

Citeste si: Cu ce se asortează culoarea kaki. Ce trebuie să eviți atunci când porți kaki

 

Succesul lui Levi Strauss

Cu toate acestea, adevărata istorie a acestui obiect vestimentar a început să fie scrisă încă din anul 1873, atunci când tânărul balvarez Levi Strauss, a plecat din New York, către San Francisco, pentru a deschide un atelier care producea textile. Prin intermediul acestui atelier, Levi Strauss a scos pe piață un fel de stofe mai groase dar totodată și mai rezistente. La acea vreme, aceste obiecte vestimentare erau purtate de minerii care erau plecați să caute aur.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Levi Strauss a legat o colaborare cu Jacob Devis care era un cunoscut croitor din Nevada, datorită faptului că a devenit client fidel al atelierului său. În anul 1973, cei doi pornesc împreună o afacere, în care au investit aproximativ 68 de dolari, pentru a realiza prima linie de pantaloni rezistenți, care dețineau nituri metalice.

Modelele blugilor de astăzi, s-au inventat abia în anul 1890, atunci când firma Levi’s produce pantalonii din gama 501 Levi’s. La acea vreme, acești pantaloni au avut parte de o mare popularitate în rândul zilierilor, a agricultorilor și a crescătorilor de vite. Aceștia erau confecţionaţi din pânză de culoare albastră închis, cu nasturi pentru bretele, buzunare adânci şi cataramă la spate, pentru a strânge talia.

levi strauss wikipedia

Citeste si: Cine este IULIA ALBU. "Am lângă mine un om care mă susține 100%"

 

5 moduri în care poți purta blugii

Blugi cu imprimeu floral

Pentru a avea o ținută reușită atunci când purtați o astfel de pereche de blugi, trebuie să acordați atenție și la partea de sus a ținutei, acolo unde ar trebui să purtați neapărat un obiect vestimentar de o culoare neutră.

Cel mai bine ar fi să evitați accesoriile prea colorate sau încălțămintea cu toc, pentru ca ținuta să nu fie prea încărcată.

Combină stilul romantic cu cel rock

Pentru a obține o ținută cu un contrast reușit, puteți combina o bluză mai delicată la material, cu o pereche de blugi negri, tăiați, care au un aspect mai dur. De asemenea, pentru a sublinia look-ul, puteți adăuga câteva accesorii metalice, în tonuri mai deschise. Cel mai bine ar fi să evitați culorile puternice, pentru a nu distrage atenție de la contrastul pe care doriți să îl creați.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Stilul marinăresc

Dacă vă doriți să abordați un stil marinăresc, ar trebui să optați pentru o pereche de blugi de culori mai deschise. Iar pentru ca look-ul să fie cu adevărat perfect, adăugați și o pereche de sandale cu platformă și un ruj roșu, iar ținuta este numai bună de a atrage toate privirile.

Ținuta denim

Dacă doriți să abordați o ținută denim din cap până în picioare, tendințele din acest an vă tentează tot mai mult să o faceți. Indiferent de perechea de blugi pe care o alegeți, va merge întotdeauna cu o jachetă din denim, la care puteți adăuga o pereche de balerini comozi. Astfel, ați obținut o ținută casual de zi cu zi.

Accentul pe blugi

cine a inventat blugii

Pentru ca blugii să reprezinte obiectul vestimentar care să fie evidențiat din toate punctele de vedere, ar trebui să țineți cont de câteva aspecte importante, precum: bluza să fie băgată în pantaloni, culori închise, fără accesorii în partea de sus și o pereche discretă de încălțăminte în partea de jos. 

Citeste si: Casa de modă Schiaparelli. Cine a fost Elsa Schiaparelli, rivala lui Coco Chanel

 


Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce culoare de lenjerie intimă preferă bărbații

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies