Cu ce se asortează culoarea kaki. Ce trebuie să eviți atunci când porți kaki

Cu ce se asortează culoarea kaki. Ce trebuie să eviți atunci când porți kaki
Cu ce se asortează culoarea kaki. Ce trebuie să eviți atunci când porți kaki

Culoarea kaki este definiția simplă a camuflajului, motiv pentru care nici nu ai putea să o combini cu nuanțe stridente, de exemplu. Află cu ce se asortează culoarea kaki și ce trebuie să eviți atunci când o porți.

Culoarea kaki a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în armată, pentru uniformă și echipamente. Aceasta avea ca scop camuflarea, mai ales atunci când soldații aveau misiuni în zone deșertice, pe terenuri nisipoase sau prăfuite.  

Ulterior, aceasta a devenit foarte cunoscută și în lumea fashionului, multe case de modă având colecții impresionante care se bazează pe această culoare. Drept este că, indiferente de articolul vestimentar, culoarea kaki nu este foarte ușor de combinat cu absolut orice, mai ales că ai șanse să faci adevărate greșeli stilistice.

Află cu ce se asortează culoarea kaki și ce trebuie să eviți atunci când o porți.

Citeste si: Cu ce se asortează geaca de blugi. Care sunt combinațiile pentru o ținută reușită

Cu ce se asorteaza culoarea kaki
Cu ce se asorteaza culoarea kaki[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce se asortează culoarea kaki

Numele khaki provine din limbile urdu și persană și înseamnă „culoarea pământului”. Fiind vorba despre pământurile specifice zonei aride, această culoare semănă destul de mult și cu nuanța nisipului „murdar”, nu a celui de pe plajele însorite de la mare.

Culoarea Kaki se poate caracteriza în multe feluri, dat fiind faptul că este lipsită complet de luminozitate, nu iese în evidență și îți oferă senzația de relaxare. Gama de culori din care face parte este complexă: de la nuanțe de galben murdar și până la maro verzui. Îmbrăcămintea militară este exemplul perfect pentru această culoare, ea fiind foarte utilă în timpul misiunilor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De asemenea, nuanța poate fi asociată cu pământul sau cu aspectul ierbii ofilite. Discreția pe care o oferă un articol vestimentar de acest fel este potrivită pentru persoanele care nu își doresc să iasă deloc în evidență și, mai mult decât atât, se potrivește de minune atât în stilul bărbaților, cât și în cel al femeilor.

Citeste si: Cu ce asortăm culoarea maro. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de maro

Culori potrivite pentru kaki

Culoarea kaki se asortează de minune cu albul. Indiferent că este vorba despre un tricou, pulover, pantaloni sau jachetă, albul se va potrivi întotdeauna și chiar va face subiectul unui contrast plăcut din punct de vedere cromatic. Dacă ai o geacă kaki, nu te feri să porți un tricou alb pe dedesubt, asta în cazul în care este plăcut afară.

În anotimpurile mai reci ai putea combina o astfel de jachetă cu un pulover pe gât de culoare bej, gri deschis sau chiar un roz pal.

Negrul este cea de-a doua culoare cu care nu ai cum să dai greș în momentul în care vrei să porți un articol vestimentar de culoare kaki. Fiind amândouă închise, nagrul și kaki te vor face să te simți confortabilă și relaxată, asta pentru că nu vei atrage atenția din punct de vedere cromatic.

O cămașă, un tricou sau chiar un maiou kaki se potrivesc de minune cu o pereche de blugi sau pantaloni negri. Important este să ai materiale la fel. De exemplu, nu poți purta o pereche de pantaloni de stofă foarte eleganți cu un maiou, indiferent de culorile acestora.

Citeste si: Cu ce asortăm botinele. Sfaturi pentru un look de senzație

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cu ce se asorteaza culoarea kaki
Cu ce se asorteaza culoarea kaki[Sursa foto: Unsplash]

Galbenul închis s-ar putea potrivi, de asemenea, cu această culoare. Ai putea opta pentru pantaloni kaki de această dată, iar în sus o cămașă sau o bluză galben închis, care să imite bronzul.

Maro și bej. Aceste culori se potrivesc cel mai bine cu kaki, dat fiind faptul că au un pigment mult mai luminos. Prin urmare, styling-ul complet poate fi compus din orice fel de nuanțe ale acestor două culori: ciocolată, cafea, cremă etc.

Așadar, putem spune că fără succesul pe care l-au avut uniformele militare, culoarea nu ar mai fi fost general adoptată în moda de zi cu zi. Motivul este destul de simplu: uniformele kaki sunt bine camuflate în mediu și o persoană îmbrăcată în kaki este mai puțin vizibilă.

Cu ce se asorteaza culoarea kaki
Cu ce se asorteaza culoarea kaki[Sursa foto: PixaBay]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cu ce se asortează culoarea mov. Care sunt combinațiile potrivite?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies