Cine este Andreea Bănică. „Am avut o copilărie superbă la malul mării, cu cheia de gât pe plajă, la soare."

Cine este Andreea Bănică. „Am avut o copilărie superbă la malul mării, cu cheia de gât pe plajă, la soare.
Cine este Andreea Bănică. „Am avut o copilărie superbă la malul mării, cu cheia de gât pe plajă, la soare."

Află tot ce nu știai despre Andreea Bănică, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de muzică pop din România.

Andreea Bănică  s-a născut pe data de 21 iunie 1978 și a copilărit la  Eforie Sud, în județul Constanța. Frumoasa cântăreață mărturisește că a petrecut momente superbe la malul mării în primii ani de viață, în special în vacanțele de vară, când se strângea tot mai multă lume în orașul ei natal.

Cine este Andreea Bănică  și cum a arătat copilăria ei

Cine este Andreea Banică. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este CARMEN BRUMĂ. “Am avut o copilărie frumoasă, pe care am petrecut-o într-un sat de pescari de pe malul Dunării"

„Am avut o copilărie superbă la malul mării, nimeni nu a avut o copilărie ca a mea, cu cheia de gât pe plajă, la soare. Eu plecam de acasă în costum de baie.

Am stat în Eforie, nu erau foarte multe lucruri de făcut acolo, mai ales toamna şi iarna. Te apucă depresia când pleacă toată lumea de acolo. Bunicii mei din partea mamei erau tot în Eforie, iar pe bunicii din partea tatălui foarte puţin i-am prins în viaţă şi eram foarte mică, nu îmi aduc aminte. Dar eu la mare îmi petreceam tot timpul, chiar şi în vacanţe. Aia era vacanţa cea mai frumoasă, când venea vara şi venea lumea acolo, era plin, era frumos, se întâmplau tot felul de lucruri”, povestea
Andreea Bănică.

Cum și-a început carieră artistică Andreea Bănică

La începutul carierei sale, Andreea Bănică a făcut parte din trupa Exotic, alături de Julia Chelaru și Claudia Pătrășcanu. Ulterior, aceasta a cunoscut succesul ca parte din trupa Blondy, colega sa fiind nimeni alta decât Cristina Rus. După destrămarea trupei, Andreea Bănică a decis să înceapă o carieră solo, având un succes fulminant.

Cântăreața a fost laureată cu numeroase premii de-a lungul carierei: Romanian Music Awards, Mtv European Music Awards, Romanian Top Hits sau Balkan Music Awards. Piesele „Love In Brasil” și „Sexy” au ajuns pe prima poziție în topurile muzicale din România, Bulgaria și Serbia.

andreea banica biografie

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este ȘTEFAN BĂNICĂ JUNIOR. „Lavinia mi-a adus linişte, echilibru şi este foarte frumos ce se întâmplă... Ne-am căsătorit"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Obstacole în viaţa mea au fost foarte multe. Pe la tot felul de festivaluri pe unde participam, toată lumea avea pile, relaţii, aşa se câştigau premiile. Şi pe mine, practic, asta mă dezamăgea pe moment, dar m-a făcut să devin puternică, să fiu ceea ce sunt azi”, a povestit cântăreața.

Andreea Bănică a debutat pe scena festivalului Mamaia, în anul 1998 și ulterior a fost cooptată în trupa Exotic, lansând hit după hit alături de Claudia Pătrășcanu și Julia Chelaru.

Cele mai cunoscute piese lansate de trupa Exotic, în doi ani de activitate, au fost: „Uită-mă”, „Sexy” și „Un sărut”. Fetele au lansat în acest timp două albume care s-au bucurat de un succes neașteptat, „Sexy” și „Pasional”.

„Exotic s-a format în urma participării mele la Festivalul de la Mamaia în '98, unde m-am întâlnit cu Costi Ioniţă, care a înfiinţat ulterior Valahia şi împreună am înfiinţat Exotic.

Dar Blondy? În timp ce eram în Exotic, eu am pozat într-o revistă renumită pe atunci (a pozat nud în Playboy, în 2001- n.red.) şi am înţeles că fetele nu şi-au dorit acest aspect, timp în care, fără să ştiu, şi-au format propria lor trupă, dar au făcut bine la momentul ăla (râde). Cristina (Cristina Rus, fostă componenă Blondy – n.red.) oricum mă sunase între timp şi-mi propusese o colaborare şi, ulterior, când am văzut că fetele au fost aşa supărate, am sunat-o pe Cristina şi am acceptat. Aşa s-a făcut Blondy”, a povestit Andreea Bănică într-un interviu.

După ce s-a destrămat trupa Exotic, Andreea Bănică a mers pe drumul ei, întâlnind-o la scurt timp pe Cristina Rus. Cele două au format trupa Blondy, care a devenit un adevărat fenomen la vremea respectivă. Cele trei albume lansate de trupa Blondy, „Atât de aproape”, „O parte din tine” și „Dulce și amar” s-au bucurat de un succes fulminant, cele două obținând astfel un premiu important oferit de Radio România Actualități în anul 2003 și titulatura de „cea mai bună trupă dance”.

În anul 2005 însă, Cristina Rus decide să părăsească formația, alegând o carieră solo.

Andreea Bănică a continuat sub același nume, lansând primul ei single, „Dansez, dansez”, sub bagheta lui Laurențiu Duță, compozitorul primului său album solo. Colaborarea a fost de bun augur, întrucât albumul i-a adus artistei Discul de aur pentru numărul record de vânzări.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CARMEN GREBENIȘAN. "Nu a fost dragoste la prima vedere. Am fost amici timp de trei ani."

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Andreea Bănică, viața de familie

andreea banica si lucian mitrea

Andreea Bănică este căsătorită cu Lucian Mitrea și împreună au doi copii

Povestea Andreei Bănică este poate unică în showbiz-ul românesc, întrucât artista a avut de-a lungul anilor un singur iubit, care a devenit tatăl copiilor ei și îi este alături și în prezent, după o relație de aproape 27 de ani.

Lucian Mitrea este cel care i-a fost alături cântăreței încă de pe vremea când aceasta era încă în băncile liceului și i-a devenit soț în anul 2008.

În anul 2009, Andreea Bănică a adus-o pe lume pe  Sofia, fetița mult dorită a celor doi,  iar  în anul 2016 , artista i-a dăruit soțului ei și un băiețel, pe Noah.

„Nu ne putem alege famila în care ne naștem, dar putem să ne imaginăm cum am vrea să fie cea pe care o construim. ️ Mi-am dorit de mică să am lângă mine un singur bărbat, prima mea iubire să fie și ultima și să clădim împreună ceva frumos. Suntem împreună de 26 de ani, iar de 11, respectiv de 3 jumătate, am devenit mai bogați decât mi-aș fi imaginat vreodată, pentru că am primit doi îngerași care dau sens vieții noastre. 👼👼 Ei sunt totul pentru mine: puterea mea, oxigenul meu, inima mea. 👨 👩 👧 👦 , povestea vedeta anul trecut.

andreea banica sot

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este INNA. Biografie: data nașterii, iubit, carieră



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Andreea Bănică, criticată dur pentru că ar avea operații estetice! A răbufnit: „M-am transformat...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies