Cine este Horia Moculescu. „Muzica și fiica mea sunt cele două pasiuni pe care le mai am”

Cine este Horia Moculescu
Cine este Horia Moculescu

Horia Moculescu este un pianist, interpret vocal, compozitor, mediator și creator de programe TV din România.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Horia Moculescu și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii despre greutățile care i-au încercat viața artistului.

Cine este Horia Moculescu

Citește și: Ocupația Marianei Moculescu din prezent. Suma de bani care trebuie înapoiată fostului soț, Horia Moculescu: “Îmi este milă…”

Cine este Horia Moculescu
Horia și Nidia Moculescu[Sursa foto: Facebook]

Horia Moculescu s-a născut în data de 18 martie 1937 la Râmnicu Vâlcea dintr-o mamă de origine italiană și un tată care a fost ofițer în armata română interbelică.

În anul 1954 a terminat cursurile la Turda în cadrul Liceului de Băieți, iar ulterior, faptul că profesia tatălui său nu era bine văzută de regimul comunist de la acea vreme, Horia Moculescu nu a putut să urmeze cursurile la Conservator și s-a înscris la Facultatea de Mine din Petroșani.

Talentul său muzical și pasiunea pentru muzică nu au pierit însă niciodată, ba din contră, artistul a devenit autodidact și învață singur să cânte la acordeon de la vârsta fragedă de șase ani. Ulterior, are loc un asalt în lumea muzicii pentru că se face remarcat în cadrul orchestrei facultății și începe să lucreze ca pianist în numeroase localuri de renume din București și de pe litoralul Mării Negre.

De-a lungul carierei sale, Horia Moculescu a adăugat în palmaresul său nu mai puțin de 200 de premii și 500 de melodii care au rămas ca memorabile pentru muzica ușoară românească.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În prezent, ajuns la o vârstă onorabilă, artistul lucrează la o nouă carte cu amintiri și mai compune din când în când diverse melodii.

În general mă ocup cu muzica și m-am apucat să îmi scriu volumul 2 de amintiri. Muzica și fiica mea sunt cele două pasiuni pe care le mai am .”, a spus Horia Moculescu în urmă cu ceva timp în cadrul unui interviu.

Viața controversată a lui Horia Moculescu

Cine este Horia Moculescu
Horia și Nidia Moculescu[Sursa foto: Facebook]

Din punct de vedere sentimental, poveștile controversate de iubire ale cunoscutului artist Horia Moculescu au ținut prima pagină a ziarelor de scandal mulă vreme.

Interpretul a fost căsătorit de patru ori și a avut trei copii.

Cea de-a treia nevastă a artistului i-a dăruit primul băiat, Ionuț, care s-a născut cu o problemă gravă de vedere, fiind aproape orb. Băiatul a decedat în anul 2008 la Berlin.

„Fiul lui Moculescu se născuse aproape orb. Purta ochelari fumurii, căci cu un ochi nu vedea absolut deloc, iar la celălalt avea dioptrii -13, adică enorm.

S-a chinuit toată viața cu vederea, a fost operat de câteva ori în Germania, unde locuia cu mama lui, Ana Maria. Toate cheltuielile au fost suportate de tatăl său vitreg, Klaus Carmienke, arhitect de profesie, care l-a ținut și la studii, în Berlin. Horia îmi zicea adesea că se simte prost că de fiul lui are grijă altcineva. Ionuț era un bărbat foarte deștept, a făcut Politologie, avea și doctoratul luat”, a declarat ultima soție a lui Horia Moculescu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu penultima sa soție, Horia Moculescu l-a avut pe cel de-al doilea său fiu, Ion Horia, iar ultima sa soție, Mariana i-a dăruit o fiică, Nidia, care se ocupă în prezent de îngrijirea artistului. 

Ultima soție a cunoscutului pianist l-a plimbat pe acesta pe la ușile tribunalelor o lungă perioadă, iar scandalul dintre cei doi a fost mediatizat în cadrul multor emisiuni televizate.

Horia Moculescu are probleme de sănătate

Citește și: Horia Moculescu, momente cumplite în timpul unui eveniment cultural

Cine este Horia Moculescu
Horia și Nidia Moculescu[Sursa foto: Facebook]

Fiica artistului, Nidia Moculescu a hotărât să se mute în același imobil cu tatăl său pentru a avea grijă de acesta. Interpretul de muzică ușoară are probleme de sănătate și suferă de un sindrom care nu îi permite să se deplaseze în voie. Este vorba de sindromul Morton.

De vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic.Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind așa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da’ atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept! Cu toate astea, încerc, în continuare, să-mi duc viața dincolo de lenea impusă de circumstanțe. De pildă, m-am păstrat și azi un om foarte gospodar. În sensul că pun lucrurile în mașina de spălat – de călcat se ocupă însă menajera-, gătesc, spăl vasele imediat, și când gătesc, și când mă­nânc… Un om cu-adevărat leneș, în situația mea, s-ar complăcea, lăsând în urma lui un munte de vase , a povestit celebrul muzician.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine este Mihai Morar. „Eram în câteva luni și cununați, căsătoriți!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies